17 Юни, 2020 13:07 1 794 9

Пекин повиши степента на извънредните мерки до втора

  • китай-
  • пекин-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Случаите на заразяване с новия коронавирус в столицата от последните дни са свързани с борсата за продажба на хранителни продукти „Синфади" в района Фънтай

Пекин повиши степента на извънредните мерки до втора - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На пресконференция вчера заместник-секретарят на Пекинското кметство Чън Пей заяви, че от 16 юни мерките за реагиране при извънредни ситуации в Пекин заради COVID-19 се повишават отново до втора степен.

Официално лице от столичното Бюро по търговията каза, че в момента пазарите за зеленчуци в Пекин се възстановяват бързо и доставките на зеленчуци са стабилни, съобщи Радио Китай.

Чън Пей заяви, че няколкото случаи на заразяване с новия коронавирус в Пекин от последните дни са свързани с борсата за продажба на хранителни продукти „Синфади" в района Фънтай.

„Ситуацията с предотвратяването на заразата в града е сериозна. Трябва да се предприемат категорични мерки за нейната превенция, за да бъде овладяна и се предотврати разпространението на вируса", каза Чън.

Тя допълни, че трябва да се извършат ПСР-тестове на всички и да бъдат поставени под карантина при необходимост.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    0 0 Отговор
    Питайте родните чалга милиционери да ви обяснят на вас китайците, че вирус всъщност няма. Хахахаа
  • 2 Милиционер

    1 1 Отговор
    И там раздават по 1800 лв. Имам познат, на когото са предложили в бошницата в Шанхай.
  • 3 Васил

    1 1 Отговор
    Така се овладява пандемия а не като селянина от Банкя отваря всичко живо за да си спаси задника. Но това спасяване е на гърба на заразените и починалите.

    Коментиран от #4

  • 4 Антимилиционер

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Васил":

    Налу според 80% от населението няма вирус. За какво да ги държи заключени?
  • 5 New wave

    0 1 Отговор
    Чакам с нетърпение втората вълна да яхна буя.
  • 6 Стани богат

    1 0 Отговор
    Китайското прaвитeлcтвo дa взeмe зa кoнcултaнти Cлaви c нeгoвитe cцeнaриcти и Мaнгърoв тa дa им oбecнят, чe нямa тaкoвa нeщo кaтo кoвид-19 и в никaкъв cлучaй дa нe нaрушaвaт чoвeшкитe прaвa c КПП-тa и рaзни изoлaции.
  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    Ако Европа и останалият свят бяха въвели по-рано мерките виждайки какво става в Китай а не да чакат китайците сами да го ограничат нещата можеше да са други сега

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    А ако бяха затворили и изолирали Китай навреме, само за два месеца и вируса да се бори само там, този проблем нямаше да стане глобален и вече щяхме да сме забравили...

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Именно де за едно и също говорим