Last news in Fakti

18 Юни, 2020 12:28 1 927 5

Броят на заразените с новия коронавирус в Пекин вероятно ще се увеличава

  • пекин-
  • китай-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Клъстерът от местни инфекции се предполага, че е свързан с предаването на заразата от човек на човек или от заразени предмети

Броят на заразените с новия коронавирус в Пекин вероятно ще се увеличава - 1
Снимка: Shutterstock

Пекин ускори цялостните мерки, включително отмяна на полети, учебни часове и разширяване на тестването, в опит да овладее инфекцията. Броят на потвърдените случаи на COVID-19 в столицата се очаква да се повиши през следващите дни, съобщава Радио Китай. 

До вторник Пекин е потвърдил за 31 нови случая, с което общият им брой достигна 137. Всички са свързани с борсата за хранителни продукти „Синфади" в района Фънтай.

Клъстерът от местни инфекции се предполага, че е свързан с предаването на заразата от човек на човек или от заразени предмети.

От новите 31 случаи, регистрирани във вторник, най-младият пациент е 8-годишен, най-възрастният е 70-годишен. 19 от заразените са мъже, 12 жени.

В сряда стотици полети от и до Пекин бяха отменени. Четири провинции – Хъбей, Съчуан, Ляонин и Джъдзян, са докладвали за потвърдени болни, свързани със случаите в Пекин. Много градове в Китай въведоха карантинни мерки за пътници от Пекин.

98 болнични заведения в Пекин вече предлагат услуги за тестване. „В момента столицата е способна да тества средно 400 000 души дневно, планираме да увеличим капацитета през следващите дни", каза представител на местното бюро за епидемичен контрол.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    2 1 Отговор
    Пак като предишния път около 3000 умрели. Това са реалните бройки, щото няма пари от ЕС.
  • 2 Антимилиционер

    1 0 Отговор
    Не лъжете хората.... Ганьо Балкански вече разбра, че няма вирос и пандемия. Бил Гейтс плаща да плашат бабите по 1800 лв. на болен и им включва 5G.
  • 3 Антимилиционер

    1 0 Отговор
    Малък, но много прост народ.
  • 4 конавус

    2 1 Отговор
    Когато умрат всички чайници тогава и вируса ще си отиде.То това вече не се търпи. Те изпозаразиха целия свят сума народ умря само заради тях. Крайно време е света да предприеме драстични мерки срещу Китай.
  • 5 Мангъра БГ специалис

    0 1 Отговор
    Вирусът в Китай не е опасен. Нека всички китайци излязат на чист въздух да се заразят. Това, което правят властите в Китай не е логично и научно обосновано.