19 Юни, 2020 19:04 3 279 1

Швейцария премахва повечето мерки срещу Covid-19

  • коронавирус-
  • швейцария-
  • мерки

Досега над 31 000 души са дали положителна проба за коронавирус в алпийската страна, а 1680 са починали от болестта

Швейцария ще позволи провеждането на събития с до 1000 души от следващата седмица, тъй като случаите на новия коронавирус намаляват, заяви правителството в петък, обявявайки, че страната вече е по-добре оборудвана за справяне с нови огнища на заразата. Това предаде Reuters.

„От понеделник, 22 юни, в по-голямата си част мерките, предприети за борба с коронавируса, ще бъдат премахнати. Само забраната за провеждане на мащабни мероприятия ще остане в сила до края на август“, заявиха от кабинета.

Досега в Швейцария над 31 000 души са дали положителна проба за коронавирус, а 1680 са починали от болестта. 

Новите случаи на Covid-19 са намалели до няколко десетки на ден, позволявайки на алпийската страна да отвори отново училищата, магазините и границите със съседките си от  Шенген. Въпреки това, както и в много други държави, швейцарската икономика е в дълбока рецесия. 

Правителството апелира гражданите да поддържат добра лична хигиена и социална дистанция, но отхвърли препоръката за работа от вкъщи и намали безопасното разстояние за интеракция от 2 метра на 1,5. Също така страната заяви, че ще позволи отново на отделните кантони да поемат водещата роля в борбата с пандемията.

„Като се има предвид събраната научна информация, опита от първата вълна на заразата и наличните допълнителни ресурси, сегашната ситуация вече не е сравнима с тази в началото на пандемията“, се казва в правителственото съобщение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ikem

    1 1 Отговор
    Браво! Пълно отваряне на света!