Last news in Fakti

21 Юни, 2020 20:52 1 548 11

Папата: Карантината разкри още веднъж красотата на толкова много места

  • папа франциск-
  • ватикан-
  • пандемия-
  • карантина

Франциск превърна опазването на околната среда в отличителен белег на папството си

Папата: Карантината разкри още веднъж красотата на толкова много места - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск насърчи народните движения за опазване на околната среда, след като карантината заради коронавируса по думите му е разкрила наново красотата на толкова много места без трафик и шум, предаде Асошиейтед прес.

Пред няколкостотин души, събрали се на площад "Свети Петър", днес папата поощри инициативите за грижа за планетата, започнати в резултат на пандемията, като например днешната за почистване на бреговете на река Тибър в Рим, предава БТА.

Франциск превърна опазването на околната среда в отличителен белег на папството си и през изминалата седмица Ватикана издаде ръководство за прилагане на енцикликата си от 2015 година, която обвинява заможните държави и корпоративните интереси за унищожаването на Земята в търсене на печалба.

Учени от цял свят изучават въздействието на карантината и спирането на промишлеността върху замърсяването на въздуха и морето, както и на дивата природа, отбелязва АП.

Драстичното намаляване на замърсяването по време на блокирането заради коронавируса по света би следвало да доведе до по-голяма загриженост за околната среда при премахване на ограниченията, каза днес папата, цитиран от Ройтерс.

"Карантината намали замърсяването и разкри още веднъж красотата на толкова много места, свободни от трафик и шум. Сега, с възобновяването на дейностите, всички трябва да сме по-отговорни за грижата за нашия общ дом", отбеляза Франциск, използвайки своя израз за Земята.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    1 5 Отговор
    Браво на Франциск, направо се чудя дали да не стана католик. Поне докато трае неговия мандат .
  • 2 Behemoth

    3 2 Отговор
    Дядо попе,тая работа с Исус май Пунта Мара ша дойди а?Ама пустите му момченца ...
  • 3 Гзт

    1 3 Отговор
    Къв па е тоя . Кат доктор . Я се скрие някъде върховния жрец на измислената религия. Да си ходи на село и да сади домати.Грозна мутра.
  • 4 Атилла Хун

    1 2 Отговор
    ей попе отивай да целуваш крака на Аттила Хун и се моли на Бог че не е разрушил европа
  • 5 Аттила Хун

    2 1 Отговор
    Всички религии са измислени от евреите за да управляват човечеството. Бог не е изпращал религия
  • 6 Бесен Язовец

    6 1 Отговор
    Ей го и баш тариката от католическите попове живе в супер лукс и дърдоти за чиста пламета, а банките му въртят заводи замърсяващи атмосферата. Демагог йезоит!
  • 7 Татуканьо

    3 0 Отговор
    Вати-канския каубой дърдори неща неверни
  • 8 чекмедже лидер

    4 0 Отговор
    Тоя не си знай парите
  • 9 баба ви от бг

    2 1 Отговор
    хайде, всички глупави религии, които не помагат на човешката раса,ВЪН! те просто са извратили човешката история! най вече католиците и някои други......!!!!може да се вярва на легендите повече, отколкото на тези мошенници!!!
  • 10 Ооо

    1 1 Отговор
    дечицаааа ....миличките дечицаааа.......
  • 11 чай ковски

    0 0 Отговор
    Лебедово езеро