Last news in Fakti

23 Юни, 2020 07:05 2 319 0

Италия: Най-малко жертви на коронавируса от март

  • италия-
  • коронавирус-
  • жертви-
  • март-
  • заразени-
  • пандемия

В интензивни отделения са под 130 души

Италия: Най-малко жертви на коронавируса от март - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италия регистрира най-малкия брой жертви на болестта COVID-19 от началото на месец март, предаде агенция ANSA, позовавайки се на данни на властите.

Починалите от COVID-19 в Италия за последното денонощие нараснаха с 23 души до общо 34 657 души, предаде Службата за гражданска защита. 

Новите случаи на зараза за последното денонощие са 218, като огромната част от тях са в Ломбардия. В седем от 20 области в страната няма нови случаи на зараза. Излекувани са за последните 24 часа 533 души до общо 183 426 души. В интензивни отделения са под 130 души.

Общият брой на заразените в Италия от началото на епидемията, в това число починали и излекувани, възлиза на 238 720 души. Италия е една от страните в света, които са най-тежко засегнати от коронавирусната пандемия. Страната е четвърта в света по брой жертви и втора в Европа - след Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА