24 Юни, 2020 09:37 1 510 1

Китай не е победил напълно коронавируса

  • китай-
  • пекин-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • жертви

Над 83 хиляди са случаите в Китай

Китай не е победил напълно коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Китай съобщи за 12 нови заразени с коронавируса през последното денонощие, съобщи "Ройтерс". Ден по-рано бяха регистрирани 22 нови случая на коронавирусна инфекция.

Това стана на фона на продължаващите признаци за затихване на откритото наскоро огнище на заразата в Пекин. Седем от новите случаи са регистрирани в столицата, а два - в съседната провинция Хъбей. Останалите три са внесени от чужбина - два в Шанхай и един в провинция Шаанси.

Общият брой на заразените с новия коронавирус в Китай е 83 430. 4634 от тези хора са починали. Общо 256 случая на зараза бяха потвърдени в Пекин, след като местен клъстър бе проследен на голям пазар на едро в югозападната част на града на 11 юни. Оттогава властите в китайската столица предприеха мерки за ограничаване на разпространението на вируса, като проведоха масово тестване, затвориха училищата, блокираха квартали и забраниха пътуванията без неотложна необходимост


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    1 2 Отговор
    Така е англичаните и американците се справят най добре. Те го победиха 🤣🤣🤣