Last news in Fakti

26 Юни, 2020 08:21 2 583 0

Топлото време наруши социалното дистанциране във Великобритания

  • великобритания-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • борис джонсън

Температурите достигат 32-33 градуса и нивата на ултравиолетови лъчи са високи, а хората търсят начини да използват най-рационално слънчевото време

Топлото време наруши социалното дистанциране във Великобритания  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният съветник на британското правителство по здравни въпроси професор Крис Уити отправи много сериозно предупреждение към хората да спазват социалното дистанциране на топлото и слънчево време, защото в противен случай Covid-19 ще се завърне с пълна сила.

Телевизионните канали показаха уникални кадри от плажа на Борнемут, където вече втори ден поред хиляди хора се стичат, за да търсят спасение от жегите без никакви признаци на спазване на социалната дистанция.

Вчера дори местните власти обявиха извънредно положение след неуспеха да се справят с напиращите тълпи.

Температурите достигат 32-33 градуса и нивата на ултравиолетови лъчи са високи, а хората търсят начини да използват най-рационално слънчевото време.

Полицията в графство Дорсет, където е Борнемут, съобщи за пълен хаос с блокирани от паркирали коли пътища и улици.

Съобщено бе за сбивания и за нощно къмпингуване.

Професор Уити заяви, че е напълно разбираемо, че хората искат да се радват на слънцето, но това трябва да става по безопасен начин.

Заразяванията с Covid-19 намаляха благодарение на усилията на всички, но опасността остава и не трябва да се пропилява постигнатото, добави Уити.

Прогнозата е от днес температурите да паднат и се очакват гръмотевични бури и поройни дъждове на места.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА