26 Юни, 2020 13:25 4 377 7

Супермаркети въведоха лимит за тоалетната хартия

  • тоалетна хартия-
  • австралия

Хората започнаха пак панически да пазаруват

Супермаркети въведоха лимит за тоалетната хартия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австралийски вериги супермаркети въведоха отново ограничения за продажбата на тоалетна хартия и други домакински стоки, тъй като нарастването на броя на заразените с коронавирус в щата Виктория отново предизвика паническо пазаруване заради опасения от нова заповед хората да не се напускат домовете си, предаде "Ройтерс".

Woolworths Group Ltd и Coles Group Ltd, които заедно представляват около две трети от продажбите на хранителни и домакински стоки в Австралия, обявиха, че отново ограничават покупките на тоалетна и домакинска хартия до един или два пакета на човек, след като в социалните мрежи се появиха снимки с празни рафтове в магазините, предаде БНР.

Ограниченията за пазаруване и снимките с опразнените рафтове напомнят за първоначалната реакция в Австралия на коронавируса, когато клиентите се презапасяваха със стоки в очакване на продължителни ограничителни мерки, насочени срещу разпространението на коронавируса. С общо 7500 случая и 104 починали Австралия разхлабва ограниченията за придвижване, но няколко поредни двуцифрени увеличения на случаите във втория най-населен щат в страната - Виктория, доведоха до временно спиране на разхлабването на мерките там и накараха клиентите да се презапасяват.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    11 4 Отговор
    98% са лум.пен пролетариат навсякъде. Ако ги нямаше 2-та % вменяеми, останалите щяха да са по клоните.
  • 2 Австралийците са изтрещели

    6 0 Отговор
    Интересен инвестиционен инструмент "аустрелиан тоилет пейпър" ? Официално на борсата от днес ;))
  • 3 ЧекмеджеБанк

    5 0 Отговор
    Винаги е било ясно, че е пълно със заdници окло нас, но не знаехме, че са толкова много.
  • 4 Тука е същото

    4 0 Отговор
    Prostiq човек няма какво да го спре😂
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.