26 Юни, 2020 16:35 2 034 4

Гърция: Строги санитарни мерки в очакване на туристите

  • гърция-
  • туристи-
  • туризъм-
  • санитарни мерки-
  • строги-
  • мигранти

Засилен е контролът по цялата пътна мрежа

Гърция: Строги санитарни мерки в очакване на туристите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърция отваря всички летища за международни полети от 1 юли. Въведени са изключително строги санитарни мерки, засилен е контролът по спазване на здравните предписания.

Медиите публикуваха неофициален списък на 9 държави, чиито граждани все още не могат да пътуват до Гърция. Сред страните под забрана, където има широко разпространение на коронавируса, са Русия, САЩ и Израел, които са сред водещите туристически пазари за Гърция, предаде БНР.

Голяма част от луксозните гръцки хотели разчитат на почивките на руснаци и американци, съобщиха  собственици на хотели. Много от гръцките острови също остават без очакваните туристи, които са резервирали от 1 юли. От Пътна полиция в южната ни съседка съобщават, че поради засиления трафик от сухопътните граници е въведена почасова забрана за движение на товарни автомобили всеки петък и неделя.

В същото време са засилени екипите по контрол на движението по цялата пътна мрежа, като се налагат високи глоби за нарушения. Властите припомнят на чужденците да не качват в автомобилите си непознати лица, които може да са нелегални мигранти.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    5 5 Отговор
    Май сега ще се радват и на българите с хладилните чанти?
  • 2 SAAB

    6 2 Отговор
    E....нашата мисирка тържествинно ги посрища.....на килим с питка и дарове :)
  • 3 Фактология

    3 0 Отговор
    Днес отскочих до Ксанти и 1 полицай не видях по пътя..Само на българско, завалиите се бяха скрили на сянка в тоя пек.

    Коментиран от #4

  • 4 Хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фактология":

    Е то ако познаваш дори малко гърците знаеш, че там са само на думи, но в действителност не обръщат внимание на дреболии