Last news in Fakti

29 Юни, 2020 09:34 3 741 6

4000 нови случая и 267 жертви само за денонощие

  • коронавирус-
  • колумбия-
  • сащ-
  • заразени-
  • жертви

Жертвите на коронавируса в световен мащаб вече са над половин милион

4000 нови случая и 267 жертви само за денонощие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мексико регистрира 4050 нови случая на заразяване с коронавирус и 267 нови смъртни случая за последното денонощие, предаде "Ройтерс", като се позова на мексиканското здравно министерство.

Общият брой на починалите от коронавирус в Мексико достигна 26 648, а общият брой на заразените с вируса в страната е 216 852. Мексиканското правителство заяви, че истинският брой на заразените в Мексико вероятно е значително по-висок от този на потвърдените случаи на заразяване.

Колумбия регистрира вчера нови 3178 случая на заразяване с коронавирус, като се позова на колумбийското министерство на здравеопазването. Общият брой на заразените с коронавируса в Колумбия е вече 91 769. Общият брой на починалите от вируса в страната е 3106. В колумбийската столица Богота са регистрирани 27 927 случая на заразяване.

В САЩ за последните 24 часа бяха регистрирани 288 смъртни случая, свързани с COVID-19, съобщи университетът "Джонс Хопкинс". Германия пък регистрира 262 нови случая на заразяване с коронавируса, сочат данните от института "Роберт Кох". Общият брой на заразените с вируса в Германия е вече 193 761. В световен мащаб заразените вече са над 10 милиона. Най-много жертви и заразени с коронавирус има в Съединените американски щати. Жертвите на COVID-19 в света са над половин милион.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 статист на първа линия

    11 3 Отговор
    Ужас, трупове се въргалят по улиците. Яко ще се мре, пълнете хладилните камиони с фреон.
  • 2 Антимилиционер

    2 12 Отговор
    Питайте милиционврите и шефа им - Мангър да ви обяснят за коронавируса кое как е.

    Коментиран от #5

  • 3 Президентът на Тазания

    7 1 Отговор
    Общото при нас в Танзания и при другаря Мадуро във Венецуела е, че само папаята дава положителен резултат.
  • 4 Доживял до пенсия

    7 0 Отговор
    Разказвам на най малкия от синовете, че не съм си представял, че държава и народ могат да изпаднат в такова отчайва що и жалко положение, всичко наоколо надмина и най черните ми страхове за бъдещето на децата ни!!!!

    Коментиран от #6

  • 5 аном

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    Зареди се яко с тоалетна хартия / макар че от короната се умира от задушаване, не от н@сиране / и се затваряй вкъщи до 2040. И трепери от страх да не те заразят. Щот иначе ше живееш 200 години...
  • 6 Антимилиционер

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Доживял до пенсия":

    И по-зле ще става за вас милиционери.