Last news in Fakti

30 Юни, 2020 12:13 2 642 10

300-хиляден британски град е под карантина

  • лестър-
  • коронавирус-
  • карантина-
  • град-
  • великобритания

Британският премиер ще представи мащабен възстановителен план за британската икономика

300-хиляден британски град е под карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лестър стана първият изолиран британски град на фона на рязък скок на заразените с новия коронавирус. Британското правителство наложи карантина в града, където броят на инфектираните стана най-големият в страната.

Обединеното кралство постепенно разхлабва мерките, наложени заради пандемията от COVID-19. В Лестър обаче се наблюдава обратният процес. Според здравния министър Мат Ханкок ръстът на заразените там за последната седмица е 135 на 10 000 души, което е три пъти повече, отколкото във втория най-засегнат град. Ханкок призова хората да отменят несъществените пътувания до и от Лестър, както и в рамките на самия град, който се намира в Централна Англия. Съседните райони в графство Лестършир също са включени в карантинните мерки.

Британският премиер Борис Джонсън ще представи мащабен възстановителен план в подкрепа на британската икономика, която пострада тежко от пандемията от коронавирус. Очаква се премиерът да обяви планове за ускорено строителство на болници, училища, жилища, пътна и железопътна инфраструктура, предаде bTV.

В същото време той обещава, че страната няма да се върне към драстичните икономии като преди десет години, по време на управлението на Дейвид Камерън. Строгата карантина, наложена през април заради пандемията от новия коронавирус, доведе до над 20% спад в британската икономика. Без допълнителна помощ от държавата безработицата може да достигне нива от 80-те години на миналия век и да надхвърли пика от 3 300 000, регистриран през 1984 г., пише вестник "Обзървър", цитирайки анализ на Камарата на общините.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    4 7 Отговор
    Бай Ганьо, кухият милиционер:

    "Нема куронавироз"

    Коментиран от #3

  • 2 Иво

    4 0 Отговор
    Сигурни ли са, че е Covid-19 може да се преоблякъл в Covid-20?
  • 3 Се Лян Дур

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Ай спри се да дрънчиш едно и също! Толкоз ли ти е капацитета?

    Коментиран от #5, #7

  • 4 гл шеф

    0 0 Отговор
    от. гл. шеф на тайно разузнаване. сутринта ви вписахме. предупредихмеви с нашият румен йорданов да нямате работа. вие съседите гърмите и мислите че плашите румен. румен е сменен в нас разузнаването. няма да се уплаши. никога повече. вие всички сте за [ лечение ]
  • 5 Антимилиционер

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Се Лян Дур":

    Не разпознаваш, че ви цитирам....

    Нема курона.Немааааа.... измама, 5G, Bill Gates.
    Това ви е нивото, невежа фуражке.

    Коментиран от #9

  • 6 Наблюдател

    1 3 Отговор
    А кралицата и семейството те нямат ли ковид.... Как пък все хората се разболяват.... Тия гущери връщат робството.... И хората да им работят за един хляб както преди.... Те и по този начин са забогатява ли.... Превзема ли са държави и територии, а хората крепостни.... Само че човекът е доста цивилизован и какво са тия гущери пред цял свят народ.... Но първо наложиха страхът и подчинението.... Като ги гледам всички тия хора в това топлото по 12 часа в магазините,,, хората в автобусите им идва да изкрещя.... Долу маските, но никой няма даже и да ме чуе защото невежеството ражда страхът.... А страхът болестите и следва само едно..... Почивай в мир,

    Коментиран от #10

  • 7 И ТОВА МУ Е ТРУДНО

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Се Лян Дур":

    ...да напише,трябва да се напряга,а ти говориш за капацитет!?!?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ще се освободите някои завинаги

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    споко, и да си крещиш, те събитията се развиват. Приготвят вече полевите легла в Кюстендил, кметът вдигна ръце и каза, че целият град е пламнал вече. Даже ще им пращат анестиолози от Пловдив. Признават, че по морето също ще има бум. Сега щели да идват поляци, като ги разболеем и тях да лекуваме, щото нашите болни ще са ни малко. това засега, ако обаче и в Пловдив се размаже ситуацията, няма да има откъде...И това е само защото писачи като вас не престанаха и Бойко го е страх.