1 Юли, 2020 08:56 2 965 0

Отварят се ресторанти, музеи, театри, плажове - къде и как по света

  • пандемия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • карантина

На редица места по света се подновяват някои дейности, преустановени заради коронавируса

Отварят се ресторанти, музеи, театри, плажове - къде и как по света  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На редица места по света се подновяват някои дейности, преустановени заради коронавируса. Отварят се редица обекти и граници като пореден етап от облекчаване на мерките за изолация, въведени заради пандемията, предаде "Франс прес", предава БТА.

От днес ЕС отваря външните си граници за пътници от страни, дефинирани като "сигурни". Вчера Съветът на ЕС утвърди незадължителен списък с тези "сигурните" чужди държави и това са Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Черна гора, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Сърбия, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Китай. Облекченията ще засягат и гражданите на Андора, Монако, Сан Марино, Ватикана, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Списъкът ще се обновява на всеки две седмици.

В Европа Гърция отваря всичките си летища за международни полети. Разрешава се и влизането на чуждестранни фериботи в гръцки пристанища. Премахват се и ограниченията за влизане в страната през сухопътните граници за пристигащи от Албания, Република Северна Македония и Сърбия. В Нидерландия се отварят публичните домове. В Турция и Белгия се отварят киносалоните и театрите. В Австрия се отварят кината и се разрешават културни събития с публика до 250 души. Испания и Португалия отварят сухопътната си граница.

В Париж се отварят музеите Център Помпиду и Гран Пале. Пак във френската столица е предвиден музикален протест на диджеи срещу решението да не се отварят дискотеките и да се анулират фестивалите. 

В Освиенцим се отваря музеят на Аушвиц-Биркенау.

В Република Македония международното летище в Скопие и летището в Охрид подновяват работа. В Хърватия се разрешава от днес събирането на до 300 души в затворено помещение и до 500 на открито.

Отвъд Атлантика в Ню Йорк ще бъдат отворени за къпане общинските плажове в Ню Йорк - Кони Айлънд и Рокауейз.

В Азия в Тайланд учениците се връщат в училище, но за някои се предвижда да се продължи дистанционното обучение. Отваря се и японският увеселителен парк Токио Дисни.

В Грузия се отварят границите и всякакви дейности за туристите.

В португалската столица Лисабон обаче отново се връща изолацията за жителите на северното предградие заради увеличаване на случаите на зараза в определени зони.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА