2 Юли, 2020 13:13 1 369 4

Д-р Антъни Фаучи: САЩ вдигнаха карантинните мерки преди да контролират коронавируса

  • антъни фаучи-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Коментарите му са факт, след като зад Океана беше поставен нов рекорд от 52 000 заразени с коронавирус през последните 24 часа

Д-р Антъни Фаучи: САЩ вдигнаха карантинните мерки преди да контролират коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Директорът на Националния институт по алергия и инфекциозни болести на САЩ (NIAID) д-р Антъни Фаучи заяви в интервю пред Би Би Си, излъчено в четвъртък, че САЩ започнаха да премахват карантинните и ограничителни мерки, преди да поставят под контрол коронавирусната пандемия, което доведе до нови "смущаващи скокове" на заразените в някои американски щати.

Фаучи смята, че САЩ са по-засегнати от другите страни, тъй като само около 50% от страната е била в режим на карантина дори по време на пика на пандемията, докато страните, които успяват да овладеят вируса, "се затвориха в размер на около 97%".

Експертът също така подчерта, че САЩ трябва да вземат под контрол ситуацията с Covid-19 възможно най-скоро или "ще има рискове от още по-голямо огнище“ в страната и призова хората да носят маски.

Коментарите му са факт, след като в САЩ беше поставен нов рекорд от 52 000 заразени с коронавирус през последните 24 часа, според данни на университета Джонс Хопкинс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    4 5 Отговор
    Послушаха Мангъра и милиционерите. И там има тройкаджии по върховете.
  • 2 Глупости

    2 0 Отговор
    Още ли е директор?
  • 3 Икономия

    2 0 Отговор
    Стара снимка от преди ден-два - Ново заглавие... А нещо от изслушването му- пред здравната комисия в Сената, няма ли да чуем? Или само Фаучи, та Фаучи… Той ли ще ни учи...
  • 4 Тези от

    0 0 Отговор
    Мафията на белите престилки и фармацевтичните компании, на които никога не им стигат парите, и тровят хората. Не ги лекуват. Не случайно ги направиха търг.дружества. Тези ненаситни за пари си смучат статистиката от пръстите. По-точно стъкмистиката.