Last news in Fakti

2 Юли, 2020 15:48 1 440 1

ЕК съди Австрия, Белгия и Нидерландия за непълно въвеждане на правила срещу изпирането на пари

  • ек-
  • ес-
  • австрия-
  • холандия-
  • белгия

Комисията е завела иск за одобряването на финансови санкции срещу трите държави

Европейската комисия заяви в сряда, че съди Австрия, Белгия и Нидерландия, тъй като трите държави не са интегрирали напълно правилата на ЕС за борба с прането на пари в своите национални закони. Това предаде Reuters.

Изпълнителната власт на 27-членния блок посочи липсата на действия по законодателството на ЕС, свързано с фундаментални аспекти на рамката за борба с прането на пари. По-конкретно, става дума за „законодателство за залагания и хазарт (Австрия), механизми, по които звената на финансовото разузнаване обменят документи и информация (Белгия) и информацията, която трябва да бъде предоставена относно собствеността на корпоративни и други юридически лица (Нидерландия) “.

В изявление Комисията заяви, че е завела иск за одобряването на финансови санкции срещу трите държави пред Европейския съд в Страсбург. 

Нямаше незабавен коментар от правителствата на Австрия, Белгия и Нидерландия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Двойният Аршин

    2 2 Отговор
    с тройното прилагане... А иначе холендерите бяха против България за ЕРМ2 и Шенген! Много насериозно са се взели.