Last news in Fakti

2 Юли, 2020 16:50 2 021 8

Лукашенко обяви победа над коронавируса

  • беларус-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • александър лукашенко

Нашата система на здравеопазване устоя, каза Лукашенко

Лукашенко обяви победа над коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята, че здравната система на страната му е устояла в условията на епидемията от коронавируса и е успяла да я победи, предаде ТАСС.

"Заради коронавирусната инфекция медиците се оказаха на предната линия. Нашата система на здравеопазване устоя. Но ние няма да отслабваме борбата, въпреки че днес можем да кажем - ние победихме", каза Лукашенко.

По негово мнение в тази ситуация Беларус е "показала политическо здравомислие и народна мъдрост". "И след окончателната победа над COVID-19 задължително ще се срещнем отделно с нашите лекари, които днес все още са на своя пост", добави още президентът.

Към 1 юли в Беларус са регистрирани 62 424 заразени с коронавирус. От инфекцията са починали 398 пациенти. В Беларус, за разлика от повечето други страни, властите не наложиха карантина, масовите прояви не бяха отменени, а министерството на здравеопазването само издаваше препоръки как да не се заразят хората с коронавируса. СЗО препоръчва масовите прояви да бъдат отложени, физическото присъствие на работните места и в учебните заведения да бъде намалено, както и да бъде намалено движението на хората.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Без значение

    32 4 Отговор
    Един различен и мислещ човек е Лукашенко!
    Уви за съжаление у нас е различно -имаме си "голям брат",ЕС и СЗО и слушкаме и си играем със страховете на хората .

    Коментиран от #4

  • 3 ПА БЕ ДА

    24 5 Отговор
    Изглежда другите си съсипаха социалния живот и икономиката за нищо. Тава наистина йе пълна пабеда на Беларусь над сички астанали нацьи!
  • 4 Със Значение

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Без значение":

    Така е. Беларус е изключение. В конкретния случай, за добро или зло, ние сме като повечето останали - например Германия, Русия и САЩ.
  • 5 Тим

    13 2 Отговор
    Умрелите нямат и 1%.
  • 6 Covid 20

    10 0 Отговор
    От няколко седмици кривата на Беларус върви надолу, през последните дни направо къртят. Вчера 300 нови случая, 1500 оздравели. А гледам, че и много тестове са правили, около 1 милион досега. Хващат почти всички случаи и затова смъртността реално е под 1%.
  • 7 Софиянец

    7 5 Отговор
    Вероятно и у нас нямаше да е по-различно,ако не манипулираха тестовете и резултатите.Ама на Лукашенко се опитаха и майданче да му спретнат за тази му постъпка.
  • 8 Фффффф

    2 16 Отговор
    Колко сте заблудени овце, знаете ли че имено той беше казал че не трябва да пишат че има хора със корона, че сега Беларус е пред бунт заради този идиот. Но ние трябва много да се учим че жени деца и военни са на протест за свалянето му. А тука си е все тая плюем всички от вкъщи а като сме на вън сме ангели и мълчим като.......