Last news in Fakti

2 Юли, 2020 18:52 1 860 2

Ръст на заразените в Сърбия

  • сърбия-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • белград-
  • мерки

Правителството забрани събирането на повече от петима души на закрито

Ръст на заразените в Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на заразените в съседна Сърбия нараства - в Крагуевац, Враня и Нови Пазар е въведена извънредна ситуация, а в Белград са в ход нови мерки, посочват от правителствената информационна служба на Сърбия.

Изминалият юни бе белязан от увеличаване на заразените с коронавируса. В първия ден на юни са регистрирани 18 заразени, а четири седмици по-късно, на 29 юни, вирусът е потвърден при 242-ма сърби, предаде БНТ.

Извънредното положение в Сърбия, наложено заради коронавируса, беше премахнато на 6 май, а месец и половина по-късно Нови Пазар, Крагуевац и Враня въвеждат отново извънредно положение поради увеличения брой на заразени. За да спре по-нататъшното разпространение и предаване на инфекцията, правителството забрани събирането на повече от петима души на закрито и на открито в засегнатите райони, ако не е възможно да се осигури физическо разстояние от два метра и подходящи мерки за лична защита.

Няма да е възможно да се организират тържества, както и спортни и развлекателни събития. Заведенията за обществено хранене ще работят от 7 до 20 часа. За предучилищните и образователните институции, е необходимо пълно прилагане на всички превантивни мерки. Събиранията в образователните институции ще бъдат отложени, а входните и други изпити ще се провеждат с прилагането на всички мерки за лична защита - физическо разстояние от два метра, задължително носене на маска и ръкавици. Използването на открити и закрити басейни, спа и уелнес центрове засега не е разрешено, но с прилагането на мерки за защита (маски и ръкавици) козметичните и фризьорски салони, салони за красота, фитнес центрове и фитнес зали ще продължат да функционират.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ю Кортес

    4 2 Отговор
    Викайте Мангъров,той ша ви упраи

    Коментиран от #2

  • 2 Ами той

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ю Кортес":

    оправи Боко, сигурно и теб добре те е оправил, щом го препоръчваш!