Last news in Fakti

3 Юли, 2020 07:25 4 158 3

Швейцария въвежда ограничения за пристигащи от 29 рискови държави

  • швейцария-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • коронавирус

В списъка са САЩ, Швеция, Бразилия и Русия, определени като държави с висок риск от зараза

Швейцария въвежда ограничения за пристигащи от 29 рискови държави  - 1
Снимка: shutterstock

Пътуващи за Швейцария лица от 29 държави от 6 юли ще трябва да се регистрират при пристигането си и да се самоизолират, за да се предотврати активизиране на коронавируса, съобщи швейцарското правителство, цитирано от Ройтерс.

В списъка са САЩ, Швеция, Бразилия и Русия, определени като държави с висок риск от зараза.

Пристигащи в Швейцария, които са били в посочените държави през 14-те дни преди идването си, трябва да уведомят швейцарските власти, веднага след влизането си в страната и след това да се карантинират за 10 дни, обяви правителството.

В списъка с рисковите държави са също Аржентина, Чили, Колумбия, Саудитска Арабия, Южна Африка и Сърбия. Списъкът ще се обновява в зависимост от обстановката.

През последните дни броят на заразените в Швейцария  започна да се увеличава, което засили опасенията за втора вълна от Ковид-19, но границите с Италия, Австрия, Германия и Франция в момента са отворени.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как се справям сКв 19

    3 1 Отговор
    Европейската статистика ни подрежда в последните 5 държави в Еврапа по справяне с КВ19. Какво се случи, продадох ме ли лекарствата, маските, костюмите? Има причини, какви са, какво се случва????

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Кольо

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Как се справям сКв 19":

    Каде я чете тая статистика, в вестник Дума ли?
  • 3 гл шеф

    1 0 Отговор
    от. гл. шеф на тайно разузнаване. Г. МЕРКЕЛ. вирусът е много опасен но хората един друг несе пазят. ние ги изчистиме и някой се намери да зарази другия. няма дасе притесняваш Г МЕРКЕЛ. ние всички вас и около вас ви изчистваме и няма да допуснеме да сте болни. хиляди дълголетия от нас [ разузнаването. ]