Last news in Fakti

3 Юли, 2020 08:10 4 596 43

Бил Гейтс избухна: обвини Facebook за бързото разпространение на COVID-19

  • бил гейтс-
  • сащ-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Милиардерът смята, че дезинформацията е убедила по-голямата част от населението, че някои мерки срещу COVID-19, включително носенето на маски и социалното дистанциране, не са необходими

Бил Гейтс избухна: обвини Facebook за бързото разпространение на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Основателят на Microsoft Бил Гейтс обвини Facebook и други социални медии за бързото разпространение на епидемията от коронавирус в САЩ поради дезинформация.

„Какво новаторство видяхме? За съжаление, дигиталните устройства и платформи вероятно са допринесли за разпространението на това, което считам за луди идеи“, заяви Гейтс в сайт за информационни иновации, базиран в САЩ. Той добави, че социалните мрежи биха могли да бъдат по-полезни за справяне с различни кризи, ако бяха осигурили споделянето на повече точни и достоверни новини.

Гейтс каза, че дезинформацията е убедила по-голямата част от населението, че някои мерки срещу COVID-19, включително носенето на маски и социалното дистанциране, не са необходими.

От началото на епидемията от коронавирус много платформи разпространяват различни теории на конспирацията, свързани с коронавируса.

Например, от началото на епидемията се твърди, че новите кули за безжична комуникационна технология (5G) от пето поколение ще допринесат за пандемията, тъй като 5G отслабва имунната система на хората.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    36 8 Отговор
    До толкова сте дезинформирани, че и двете бузи ще дадете, ако кажат от ТВ-то.
  • 2 Знаещ

    56 11 Отговор
    Я този да вземе да млъкне
  • 3 Миризлив пор

    38 11 Отговор
    Сега този ще обясни че не дават и по 1800 лева така ли?

    Коментиран от #29

  • 4 Ха ха ха

    44 6 Отговор
    Има ли още идиоти, които да вярват на евреин? Мерак им е да ограничат интернета. Много им бърка нещата.

    Коментиран от #5

  • 5 куку руку ку

    48 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха":

    Меракът им е много по-голям от едно ограничаване на интернета. Меракът им е хората да станат бездушни консуматори и роби. Само че нещо им излизат криви сметките. Вчера в Англия са извършени 700 ареста на "недосегаеми"; милионери, нарко трафиканти, полицаи.
    Защо ли тази новина не е в българските медии?

    Коментиран от #7

  • 6 ггггг

    34 3 Отговор
    поредният цензор в америка. иначе се пише демократ.
  • 7 123

    32 1 Отговор

    До коментар #5 от "куку руку ку":

    Да така е. Прав си.
    На мен ми е интересно как така в САЩ става революция, а в БГ нищо не се говори за това. Кой налага цензурата?!
    И ако не е интернет да видим какви ги вършат зад океана, така и няма да разберем нищо.
  • 8 гжгж

    34 4 Отговор
    Този филантроп нали иска да съкрати населението но земята?! Какво се прави на загрижен?! Защо не разясни за ваксините в Африка и Индия?! Такъв като тоя субект би трябвало да бъде съден от международен съд, а не да му се дава гластност да заблуждава хората.
  • 9 Време е за Възраждане

    38 6 Отговор
    СТАТИСТИКАТА НА КОВИД 19 Е МНОГО ПОДОБНА НА ТАЗИ НА ГРИПА !!! Интересно. ТАЗИ ГОДИНА Г Р И П НЯМА !!!!!!!!!!!!! За пръв път от 100 години ...........
  • 10 соросоидни кърлежи

    17 1 Отговор
    този ахмак ли ще решава коя информация е правилна и достоверна...яд го че не етой соб-к на социални медии.
  • 11 Антимилиционер

    2 14 Отговор
    Иска да каже, че сте прим.ати, милюционери и милюционерки хаха.... Прав е.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иван

    20 3 Отговор

    До коментар #11 от "Антимилиционер":

    Кажи сега колко е опасен този вирус и как ние сме Ганьовци и не виждаме какво става.Колко е страшно ,ужасно ,катастрофално направо.Ти сигурно още си чакаш камионите ,понеже вожда така е казал и ти му вЕрваш и спиш с маска под леглото
  • 14 бис

    5 0 Отговор
    бе я се ...............................
  • 15 Ами ти

    20 2 Отговор
    що не носиш маската бе? Никой не ти иска ваксините, набоди си ги на семейството.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 среднощен

    13 1 Отговор
    А за неговите "ваксини" в Индия нищо не казва..?
  • 19 чучело

    8 1 Отговор
    на крива ракета космоса й пречи
  • 20 ърли

    0 0 Отговор
    ква революция става /?
    белите ветерани са 10 000 000 повече от черните..няма революция
  • 21 Съдия Дред

    14 2 Отговор
    Тоя трябва да бъде съден за престъпления против човечеството.
  • 22 Чавдар

    13 0 Отговор
    Който го види, да стреля на месо.
  • 23 олеле

    0 9 Отговор
    Чета Ви коментарите и виждам, че човека е прав - то "фейсбукар" до прост "фейсбукар". Дерзайте младежи :)
  • 24 Stéphanie 🎲

    4 3 Отговор
    Не мога да го разбера Бил Гейтс ?Що за глупости за 5G,ако това бе истина до сега в Корея всички да бяха с увреждсния.Нещо ги яд Американците че не са те и почват с глупостите.

    Коментиран от #35

  • 25 2020

    9 0 Отговор
    Гледайте филма на Никита Михалков /руски режисьор/-"БЕСОГОН" и друг филм за подземния град който се намира под Лос Анжелис/ и показва опити с хора извършвани от лекари от Сащ / авторът е изтрит предвидливо/.За Бил Гейтс и жена му се знае че готвят чип който ще се инжектира на хората чрез ваксина срещу корона вируса.Не може да се скрият от информираните граждани ,защото има подобни сведения за Бил Гейтс и жена му за ваксина използвана в Индия и Африка.Четете, бъдете нащрек, и не се доверявайте на нито едно действие на сащ.

    Коментиран от #26

  • 26 Stéphanie 🎲

    2 6 Отговор

    До коментар #25 от "2020":

    И това е само филм,истината е още по-страшна ,едва ли би стигнала до обществото. Генните инжинери са чудовища.За 5G са глупости във Франция хората с нетърпение са в
    ,Очакване на старта.Братовчеда е 3D професор ако има проблем би споделил.Ходиха специално в Корения при старта на 5G;революция в технологиите предстои.Тук хората мбого са внимателни какво ядат,пият всичко под лупа.Сигурна съм че Франция щеше да гръмне ,единствено тук чета алабалистики за 5G.

    Коментиран от #30

  • 27 ърли

    0 1 Отговор
    проблема е никакъв най-много да получите още по бърз интернет да се изживявате..мен лично ме дразни че праскат тъпи антени на най-невъзможни места..но 5G със сигурност облъчва по малко от 3G
  • 28 ърли

    4 0 Отговор
    цялата биосфера е разрушена
    в разстояние на 100 години ще има такъв катаклизъм
    ..на времето като излезех пред нас пълнех един буркан с буболечки
    сега всичко е ded ded ded и е така от 20 години
    добре дошли в антропоморфната епоха
  • 29 Костадинов

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Миризлив пор":

    Каквото и даобяснява,разполагам със свидетел.На един приятел му бяха предложили.
  • 30 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Stéphanie 🎲":

    Нали бяхме приятели ? Сега пък чудовище ме наричаш 😁

    Коментиран от #32

  • 31 Госあ

    1 1 Отговор
    И между другото, Били е най точния. Лично аз и моят компютър сме му признателни. Малко са му данъците, но това е друг въпрос. Нали знаете, че зуки и неприятния прекупвач на амазон са по богати от него. Е това не доумявам. Освен това, това е човека с най голяма благотворителност
  • 32 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Госあ":

    Мон ами 👋.С респект към Бил Гейтс -преди 👍.Кой му дава правото за производство на ваксини ,лаборатория ????Мисля че беше със средно няма више,не е първият Тойота с 8ми клас .Не може да преглътне факта че корейците го надминаха!!!!У дома два лаптопа събират прахоляка ,използвам го само за документи-ксерокопие.Ползвам изцяло Андроид конкурент на Билито,по бърз ,по качествен .Дори и филми гледам със Самсунг вклучвам го с апликация блутут към телевизора.Пералня ,хладилник ,прозорци ,входна врата контрол с андрид Самсунг+камера и всички екстри.Лаптопа постоянно забива.Били остана далеко в историята и всяват смутове с дядо Сорос,Америка са в лош период и това ще отмине.За мен и за мъжа ми Америка си остава още идея фикс имаме план някой ден да се преместим,изчакваме момента.

    Коментиран от #33

  • 33 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Stéphanie 🎲":

    Няма такова нещо. На Тойота шефа е икономист,мисля с докторска дори. Би със сигурност има завършен 8ми клас, защото е пряк участник в създаването на IBM като хардуерен специалист. Аз все още си ползвам Windows и не ми се занимава с Linux, а без Excel света щеше да бъде друг. Иначе определено не харесвам сащ. И се надявам да отида в Пекин скоро.

    Коментиран от #34

  • 34 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Там е както в приказките -Пекин,Хон Конг ако си почитател на природата ,и хипер модерните технологии дал бог стане реалност за теб .Тук 85% от населението е на смартфон .Само в офиси и магазини ,болници се ползва лаптоп,комп и на страшно ниски цени се продават.Проблема при млади хорица като нас е бил винаги Америка.Знаеш тук какви са цените,такси ,данак...😒Единствено малкия ни спира да научи език френски добре и самолета за Америка.Много французи се изнесоха ,наши приятели доволни в смисъл-тук е трудно да имаш бизнес ,франсетата са калпазани,работят 2 седмици и хайде на доктор .Трябва си внимателен,не както в БГ.Само нерви и стрес,в Америка ако имаш добра стратегия и пари се прогресира.Ела сега виж още и преди короната колко хора фалираха.Трудно е да си богат тук на теб ли да го обяснявам ти го знаеш.А и мигрантите .....😒 ....
  • 35 ivan

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Stéphanie 🎲":

    ти пък от къде знае6 какъв е ефекта от 5г мрежата,като те дори не са направи ли ка4ествени проу4вания,много си дале4е от не6тата,Ухан,Милано и Корея имат много добре развита 5г мрежа как то4но там има6е най-много болни

    Коментиран от #36

  • 36 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "ivan":

    Иванчо те тези алабалистики ги писаха и 4G,друг е въпроса че Бил Гейтс и Дядо Сорос правят пропаганди.Тези абсурди само в България прочетох паника и стрес.Боже мили -5G само ще направи по бърз твоят интернет и ще излязат още по интелигентни технологии.Прогрес този път без Америка и си мрат от злоба.Ти сигурен ли за пострадалите от корона в бройката ?Вярвай си,твое право!Аз като по проста съм с Samsung Galaxy S20 Ultra 5G и в очакване на 5G.Както и техниките у дома са Samsung ,като пуснат 5G лично ще пиша тук колко болни има от корона.Няма доказателства за каквато и болест да е от 4G или 5G.

    Коментиран от #37, #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ivan

    0 0 Отговор
    ти наистина си пр..та,то и сега интернета е бърз,голямо облек4ение е да си пусне6,пералнята .климатика и прозорците,откритие за нобелова награда,а за 4г и 5г разликата е от земята до небето,провери на какви мегахерци работят и как влияят на нервната система и съня например,ти робува6 на телефона си и си много дале4е от не6тата

    Коментиран от #40, #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Stéphanie 🎲

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "ivan":

    Това, че новият коронавирус тръгна от Китай, също се използва като аргумент, защото азиатската държава се опитва да въведе 5G по възможно най-бързия начин и усилено строи необходимата инфраструктура. А фактът, че медиците се справят бавно и трудно със заразата, само подклажда още и още теории на конспирацията.Нека бъдем реалисти - ако вирусът беше тръгнал от САЩ, Русия, Великобритания, Япония или друга страна, отново щеше да има хора, които да съзрат някакъв злокобен план и да се опитат да го разпространят сред съзнанията на колкото се може повече уплашени граждани.

    Реалността обаче се оказва различна и, за съжаление на конспираторите, доста по-банална.
    Така например, с 5G онлайн диагностицирането, включително и на първите симптоми на COVID-19, става бързо и без никакъв рисков контакт между потенциално заразен пациент и неговия лекуващ лекар.

    В Китай, който понесе един от най-тежките удари от коронавируса, вече успешно бяха използвани медицински роботи с изкуствен интелект. Те се оказаха незаменима "дясна ръка" на медицинския персонал в болниците на провинция Хубей, и именно 5G свързаността ги направи толкова бързи и ефикасни.
  • 41 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "ivan":

    Други западни експерти по сигурността са несъгласни с практичността на подобна атака - или дори с нейния смисъл, предвид това до какъв отговор ще доведе. Но тази възможност вкарва администрацията на Доналд Тръмп в сериозно главоболие. Кабинетът е силно фокусиран върху китайския хардуер и липсата на американски вертикален монопол. Администрацията обяви 5G за "състезание", което Китай трябва да загуби и Америка да спечели.😉

    Коментиран от #42

  • 42 ivan

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Stéphanie 🎲":

    ти си много заблудена,изтриха ми два коментара ,няма смисъл да коментирам пове4е,твоите глупости,вярвай на мас медиите и това е
  • 43 бабаяга

    0 0 Отговор
    Поредната американска излагация! Абсолютна цензора са соц. мрежичките бабешки и сладникави...