3 Юли, 2020 08:27 2 877 4

Веригите ресторанти Café Rouge и Bella Italia във Великобритания обявиха фалит

  • великобритания-
  • кафе-
  • ресторант

През последните три дни зачестиха новините за съкращения на работни места в резултат на пандемията от коронавируса

Веригите ресторанти Café Rouge и Bella Italia във Великобритания обявиха фалит  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Поредна лоша новина за бизнеса дойде от Великобритания, където собственикът на веригите ресторанти Café Rouge и Bella Italia обяви фалит. През последните три дни зачестиха новините за съкращения на работни места в резултат на пандемията от коронавируса.

91 ресторанта на CasualDiningGroup ще затворят врати незабавно, а 1 900 души от Café Rouge и Bella Italia остават без работа от общо 6 000 персонал на компанията. От групировката изразиха надежда, че ако се намери нов собственик, част от бизнеса може да бъде спасен.

Ресторантите, които затварят, са предимно в Англия, има няколко в Шотландия и Уелс. 159 от общо 250-те ресторанта остават отворени засега. Ресторантите в Обединеното кралство изпитваха затруднения още преди пандемията, но техните доходи секнаха особено рязко след наложената в края на март карантина.

Това става само дни преди планираното от правителството голямо облекчаване на карантината, включващо отваряне в събота на заведения, театри и фризьорски салони, но се очаква завръщането към нормалния начин на живот да бъде бавно и мъчително. Схемата на властите за покриване на 80 процента от заплатите на пуснатите в принудителен отпуск изтича в края на август. С оглед на всичко това много фирми започнаха да съкращават работни места, за да контролират загубите си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точка Омега Последни Времена

    8 2 Отговор
    На зима 70% безрасботица, Баце у топлите страни.
  • 2 Бурканбанк

    13 2 Отговор
    Всичко си върви по моите прогнози. Досега беше гаврата, сега следват последиците от нея. Нищо не сме видели. На есен "Титаник" (България) ще потъне и тогава всеки да се спасява както може.
    Щом във Великобритания започват фалити на големи вериги, значи положението е много зле. Преди седмица писаха за фалитите на МОЛ-овете там. Представете си тук какво ще е.
  • 3 ТттттТ

    10 3 Отговор
    Еми браво-време беше англо-саксите да осъзнаят,че не са богоизбрани....Защото вече се бяха самозаслепили от измисленото си величие...
  • 4 369

    2 3 Отговор
    Българи остават без работа на острова. Статията е 1 към 1. Занимават се със снимки на БМБ, което не бива, не трябва. Това са съсипани български човешки съдби. И все ще разчитат на ББ, а не боядисаната седесарка. Всички селяни се втурнаха преди 30 г в политиката, вместо да си стоят на село и гледат овце, а гражданите днес да се спасяват селяните им казват че земята била, била, ама другарке, що си побегнали от селата, що така по-ок, на 21 години моми сте хванали някой умник и си оправихте животеца, сега е време обратно на село, с парите ви, закупувате животни и почвате да ги пасете и да ви видя от умора.. То селянията си го знаете, ит умора, ни хума, ни дума. Англичани ще се оправят. Те са други, различни от вас, държат си за народа си и ще ги изместят бг рунънци. Не се унижават от каквато и да е работа, но..