Last news in Fakti

3 Юли, 2020 11:19 2 251 6

Българите, пътуващи за Словакия, трябва да представят отрицателен тест

  • словакия-
  • коронавирус-
  • карантина-
  • българи-
  • тест

На българите ще им бъде налагана задължителна 5-дневна домашна карантина

Българите, пътуващи за Словакия, трябва да представят отрицателен тест - 1
Снимка: Shutterstock

От началото на другата седмица българските граждани, пристигащи в Словакия, трябва да представят отрицателен тест за COVID-19, съобщиха от Министерство на външните работи.

На 02.07.2020 г., след проведено заседание на епидемиолозите и инфектолозите, словашкият премиер Игор Матович съобщи за медиите, че България и Черна гора ще се извадят от списъка на сигурните страни. След проведен спешен разговор на посланик Йорданка Чобанова със заместник-министъра на външните работи на Словакия Марти Клус информация бе потвърдена.

В сила от 06.07.2020 г. всички граждани, пристигащи от България в Словакия, са длъжни да представят отрицателен тест за COVID-19, не по-стар от 96 часа, като ще им бъде налагана задължителна 5-дневна домашна карантина, след което отново ще им бъде направен тест и при отрицателен резултат ще бъдат освобождавани от карантината. Мерките ще бъде актуализирана на всеки две седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Др Гей Билтс

    11 1 Отговор
    Хихихи, казах ли ви аз, че Кочинката я закачиха към страните мърлячи, в които ако искате да шавате из Европата ще трябва да мъкнете по летища една торба документи и експертизи. Разбира се изходът е във ваксината, но навярно няма да ви ареста страничните ефекти.
  • 2 бъдещ бежанец

    11 1 Отговор
    На това му викам аз - Европа на емнайсе скорости, а ние сме пак в последния вагон.

    Коментиран от #5

  • 3 прибутаха ни в Анадола

    5 0 Отговор
    Каролинската четворка ни показа среден пръст..
  • 4 Така така..

    6 0 Отговор
    Хайде обявете го окончателно.. и да се приключва с ЕС.
  • 5 ееее

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "бъдещ бежанец":

    Това е нормално отношение на управата на една държава спиращо вноса на буби. Не като наште върнали се били 1500 от Германия но те ги знаели къде са.
  • 6 От Плевен

    2 0 Отговор
    Съвсем закономерно. Хората си пазят здравето. Скоро за нас същото и от други държави ...Айде, ревете сега, безумци!