Last news in Fakti

3 Юли, 2020 11:46 4 614 14

Пробив! Китай се подготвя за мащабно производство на ваксини срещу COVID-19

  • китай-
  • ваксина-
  • ковид-19-
  • карантина-
  • ухан

Пекинският институт за биопродукти обяви в края на юни, че е постигнал положителни резултати при кандидат за ваксина, разработена от негови учени

Пробив! Китай се подготвя за мащабно производство на ваксини срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Представители на китайското правителство призоваха за ускоряване изследванията и разработката на ваксини за COVID-19 и паралелното създаване на пълна индустриална верига при подготовката за широкомащабно производство, което да започне веднага след като регулаторът одобри съответната ваксина.

Последният подобен в този дух направи заместник-министърът на промишлеността и информационните технологии Уан Дзянпин по време на посещението си във вторник в две пекински компании, които работят по ваксина за COVID-19 – „Синовак" (Sinovac) и Пекинския институт за биопродукти. Това предаде Радио Китай.

Миналия месец Sinovac разкри ранни данни за ваксината си CoronaVac, според които, тя е генерирала имунен отговор с минимални странични ефекти, което предполага, че може да бъде в състояние да защити хората срещу COVID-19. Според компанията, ваксината предизвиква образуването на неутрализиращи антитела при „над 90 процента" от хората, тествани 14 дни след получаване на две дози.

Пекинският институт за биопродукти, който е част от Китайската национална фармацевтична група (Синофарм), обяви в края на юни, че е постигнал положителни резултати при кандидат за ваксина, разработена от негови учени. Всички 1120 доброволци в клиничните проучвания на първата и втората фаза са произвели успешно антитела с висок титър срещу COVID-19, след като са били инжектирани с две дози.

През април институтът също така създаде завод за производство на ваксини от висок клас с годишен капацитет от 120 милиона дози. Това е най-голямото предприятие за производство на неактивирани ваксини срещу COVID-19 в света до момента.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoV TV

    36 7 Отговор
    А Бойка и Плевника правят мега гига супер компютър хихи :)

    Коментиран от #6, #7, #11

  • 2 Гей Билтс

    14 9 Отговор
    Яко ще ви боцкат. Няма мърдане.
  • 3 Stéphanie 🎲

    17 8 Отговор
    Да се готвят и да си ги бият.Аз не я бързам ваксината,няма да позволя и на семейството.Толкова преувеличено ,някой колеги които уж пипнаха корона не бяха тествани,приятелка с белодробно заболяване( пр.след тютюнопушене)уж после пипна корона пак не доказана си бе у дома не влезе в болница,никой не влезе лечение с долипрам ?!😉Как разбраха че това е пандемия????Кога прочетоха бройките без тест с не доказана диагноза????Само луд би дал да му бият ваксина.
  • 4 Мангър Джангър

    13 10 Отговор
    То няма вирус, пък те ваксина правят за него.
  • 5 Заю Баю

    21 6 Отговор
    Кой пусна вируса? По ваксината ще го познаете.

    Коментиран от #9

  • 6 Госあ

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "CoV TV":

    Добре, добре го правят. Изкуственият Интелект е за предпочитане пред баце и сие. Тооо нема да е много интелект щото ше земат некой мак сигурно като иновативни и креативни, ама даже и мак'а ше забива по малко от баце 😂
  • 7 Добри Гущеров

    2 15 Отговор

    До коментар #1 от "CoV TV":

    Ако не е Бойката да ви чисти л..ната и повърнята . . . нали сте все Мангъровци
  • 8 цфгхйкл;

    3 1 Отговор
    Какъв пробив е това? 120 милиона дози годишно. Само тяхното население е 3 милиарда. Ако не продадат правото и на други компании да произвеждат ваксина, ще я чакаме и у нас на куково лято.

    Коментиран от #14

  • 9 Лаборант

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Заю Баю":

    Вируса го пуснаха в Китай англииските служби. Той е модифициран в онази англииска лаборатория дето преди време пробваха " новичок" в Солзбъри но са толкова неграмотни, че немогат да направят всксинс срещу вируса
  • 10 гробаря

    3 3 Отговор
    тази жълта паплач зарази с тази ужасна болест целия свят а сега иска съвместно да я преборим а милионите които измряха заради тая комунистическа власт кой ще ги върне
  • 11 Е пак е нещо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "CoV TV":

    Пак нещо правят, а ти цел ден пройзвеждаш фекалий и хабиш въздуха😉
  • 12 Факт

    1 0 Отговор
    По-голям вирус от български политмафиот няма!
  • 13 Гаварит США

    0 0 Отговор
    Накрая пак Американската ваксина ще се окаже работеща а другите не и САЩ пак ще спасяват света. А китайците крадат инфо за ваксините от САЩ - хванаха хакерски опити на няколко пъти.
  • 14 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "цфгхйкл;":

    То да не е чушки да продаваш в махалата от багажника на москвето!