3 Юли, 2020 12:37 2 642 1

Без ново извънредно положение в Токио, въпреки нарастващия брой инфекции

  • япония-
  • токио-
  • коронавирус-
  • втора вълна

За последното денонощие Токио отчете 124 нови инфекции

Япония няма да въведе отново извънредно положение, за да се справи с новите инфекции на коронавирус, след като случаите в Токио се повишиха до двумесечен пик, предизвикан от разпространението на заразата в нощните заведения на столицата. Това заяви правителствен говорител в петък, предаде Reuters.

За последното денонощие Токио отчете 124 нови инфекции, което до някъде се дължи на засиленото тестване сред работниците от кварталите, известни със своите нощни заведения.

Въпреки бума обаче, броят на тежките случаи намалява и не е необходимо да се възстановява извънредното положение, което беше отменено на 25 май, заяви главният секретар на кабинета Йошихиде Суга.

Ситуацията с Covid-19 в Япония остава далеч по-добра от тази в много други страни, но нарастващият брой случаи и възможността за подновяване на ограниченията поставиха властта и бизнеса на тръни.
„Ние ще предотвратим разпространението на инфекцията, като същевременно ще поддържаме нормалния ежедневен живот“, каза губернаторът на Токио Юрико Койке, която се очаква да спечели изборите за втори мандат.

Превантивните мерки вече изтласкаха икономиката на Япония в рецесия през първото тримесечие, като през периода април-юни се очаква по-задълбочено свиване.

Извънредното положение даде на губернаторите по-силни правомощия, за да могат да призовават хората да си останат у дома, а предприятията да затворят. Въпреки това, не е имало глоби или арести за неспазване на ограниченията.
 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 морски

    0 0 Отговор
    Токио 13 929 280 души население (2019)
    6349 души/km² - отчете 124 нови инфекции, защо ли?