Last news in Fakti

3 Юли, 2020 15:41 1 378 0

Пекин отново разхлабва ограничителни мерки

  • пекин-
  • китай-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • ограничения

От събота някои жители ще могат да напускат града, без да показват негативен тест за Covid-19

От събота нататък Пекин вече няма да изисква от някои жители, които искат да пътуват извън китайската столица, да покажат негативен тест за Covid-19, заяви в петък говорител на Бюрото за обществена сигурност в града. Това предаде Reuters.

Като се има предвид намаляващият брой инфекции при настоящото огнище на заразата в китайската столица, жителите от райони с нисък риск от заразяване вече не трябва да предоставят доказателства, че са се тествали отрицателно за Covid-19. Това обяви на редовна пресконференция Пан Ксухонг, говорител на Бюрото за обществена сигурност в града.

Пекин отчете 331 потвърдени случаи в настоящата вълна на болестта от средата на юни. На жителите от райони с висок и среден риск от заразяване е забранено да напускат града с цел ограничаване на разпространението на вируса. Досега жителите от квартали с нисък риск или без потвърдени случаи в продължение на най-малко две седмици също трябваше да предоставят на местните власти доказателство, че имат отрицателните тестове за Covid-19, ако желаят да пътуват извън Пекин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА