4 Юли, 2020 16:37 2 126 6

Рекорден брой заразени с коронавирус в Индия

  • индия-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • рекорд-
  • жертви

442 души са починали за едно денонощие

Рекорден брой заразени с коронавирус в Индия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Индия регистрира най-големият досега брой нови случаи на заразени с коронавируса за един ден - 22 771. С тях общият брой на заразените достигна 648 315. 442 души са починали за едно денонощие, общо вече са 18 655, съобщи ТАСС, позовавайки се на министерството на здравеопазването, предаде Новини.бг.

Индия е на четвърто място в света по брой потвърдени случаи на вируса след САЩ, Бразилия и Русия, отбелязва Ройтерс. Инфекциите се увеличават в западните и южните части на страната, включително в гъсто населения щат Махаращра, където се намира финансовата столица Мумбай. Положението се усложнява от прогнозата за проливни дъждове в следващите два дни, типични за сезона на мусоните. В много райони на Мумбай обилните валежи обикновено причиняват наводнения и това може да попречи на усилията за борба със заразата и да доведе до ново увеличаване на инфектираните.

В южния щат Тамил Наду, втория най-тежко засегнат в Индия, броят на случаите на заразени надхвърли 100 000. През март Индия наложи една от най-строгите общи карантини, но в последните седмици мерките бяха постепенно отслабени, за да се позволи възстановяване на икономическата дейност.

Главното национално управление за контрол върху лекарствата съобщи, че са започнали клинични изпитания на създадената в Индия ваксина срещу коронавирусната инфекция, наречена КОВАКСИН. Това е инактивирана ваксина, създадена от щам на Сарс-Ко-2, разработена от базираната в Хайдарабад компания Бхарат Байотек. Очаква се, че производството ѝ може да започне още в средата на август, предаде ТАСС. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Доктор Жозеф Игнасий Гилотин

    8 1 Отговор
    Ще им дадем на индийците от нашите родни патладжани, да попълнят загубата
  • 3 Васил

    3 4 Отговор
    И нас ни чакат такива рекорди да се благодарим на нашият диктатор
  • 4 Брей,

    4 1 Отговор
    Това СЗО нема спиране!Тези не могат да се примирят,че вече са разкрити!
  • 5 Фаро

    2 2 Отговор
    Населението на Индия е над 1 милиард наджъчкани по 10 в една барака.Ако имаше истинска пандемия да са измрели,като напръскани хлебарки

    Коментиран от #6

  • 6 Миризлив пор

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Фаро":

    Пропускаш най-важното, заради примитивния живот и лошите условия на живот имат много добре развит естествен имунитет за разлика от изнежените европейци.