4 Юли, 2020 18:02 2 716 4

Протест пред кланица в Германия

  • кланица-
  • германия-
  • коронавирус-
  • протест-
  • билефелд

Предприятието се превърна в огнище на заразата

Протест пред кланица в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Защитници на животните се събраха на протест в района на месокомбината в Германия, станал огнище на коронавируса. Те  опитаха да блокират достъпа до кланица, превърнала се в епицентър на голямо огнище на коронавируса, предаде AP.

Полицията в град Билефелд, Западна Германия, потвърди, че около 20 души са протестирали тази сутрин пред входа на предприятието, намиращо се в окръг Гютерсло, който административно е част от район на Билефелд. съобщи БНР.

Организацията "Обединени срещу използването на животни в индустрията" съобщи, че нейни членове са спуснали транспарант от покрива на кланицата, съдържащ призив тя да бъде затворена.

Предприятието, собственост на компанията "Тьонис", беше свързано с над 1000 случая на Covid-19 в региона, което предизвика частично "затваряне" на два окръга. Защитници на правата на животните и синдикати критикуваха условията и за животните, и за работещите в месокомбината, един от най-големите в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    9 4 Отговор
    Защитници на животните вегани ли са? искат кланица да спре да ползва животни!да почват да лющят боб ли? тогава еколозите ще скочат много метан се отделя от боба!!!
  • 2 Браво

    21 2 Отговор
    Защитници на животните защитават българите работещи там като искат да се затвори предприятието заради ужасните условия. Доживяхме защитници на животните да защитават българи
  • 3 Maine. LIBSTE

    4 1 Отговор
    Maine libste. Меркел, УРСУЛА,! На кой ще "снасят"немските фондации у нас, на ББ или наЦв. ЦВ? Според Ал. КОНСТАНТИНОВ ЩЕ БЪДЕ, "КОЙ КОЛКО И КЪДЕ ЦЕЛУВА" ОЧАКВАМЕ ИЗНЕНАДИ, ЩЕ БЪДЕ"БОЙ БЕЗ ПРАВИЛА"!!!!!
  • 4 Ооо

    4 0 Отговор
    ce Обединени срещу използването на животни в индустрията" а използването на източноевропейците за роби ?????
    За това обянението го има ! Хората на земята са много ...затуй бедните ще са робите