Last news in Fakti

5 Юли, 2020 15:53 3 273 6

Амазонско племе освободи заложници срещу останките на вожда си

  • племе-
  • вожд-
  • коронавирус-
  • еквадор-
  • заложници

Двама полицаи, двама войници и двама цивилни бяха отвлечени от тези индианци

Амазонско племе освободи заложници срещу останките на вожда си - 1
Снимка: Shutterstock

Членове на амазонско племе в Еквадор освободиха шестима заложници, които бяха взели с искане да им бъдат върнати тленните останки на техния вожд, починал от COVID-19, съобщи днес правителството, цитирано от AFP.

Двама полицаи, двама войници и двама цивилни бяха отвлечени от тези индианци в четвъртък в село Кюмаи, близо до границата с Перу. Вождът на племето, починал от COVID-19, бе погребан според разпоредбите на здравните власти, но в крайна сметка тленните му останки бяха ексхумирани и върнати на племето, съобщи БТА.

Министърът на вътрешните работи на Еквадор Мария Паула Ромо заяви в Туитър, че освободените заложници са били подложени на медицински преглед след престоя им в амазонската джунгла.

Началникът на полицията генерал Патрисио Карильо е ръководел преговорите с похитителите, а специален екип е провел операцията по ексхумацията и идентицифирането на тленните останки на племенния вожд, които са били транспортиране от властите до Кюмаи. С над 61 000 потвърдени случая на COVID-19 и близо 4800 починали от последиците на вируса Еквадор, чието население наброява 17,5 милиона души, е сред най-засегнати страни от пандемията в Латинска Америка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    15 1 Отговор
    Нема спасение от тоя вирус, ошел е чак у джунглата!
  • 2 9564

    24 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Членове на амазонско племе в Еквадор..." Само където Еквадор е на западния бряг на Южна Америка, а река Амазонка e в източния -- основно в Бразилия и отчасти в Колумбия и Перу. В Еквадор няма как да има амазонско племе, освен ако не са отишли на екскурзия до там.

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 criminal

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "9564":

    Е то от де да знай детето........

    Коментиран от #6

  • 4 Хахах

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "9564":

    Брачет не си внимавал мтого в часовете по география пробваи пак ;)
  • 5 Амазонската джунгла

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "9564":

    Заема територия от около 5,5 милиона кв. км, което я прави най-обширната екваториална гора на планетата. Обхваща територии от 8 държави – Бразилия, Колумбия, Перу, Венецуела, Еквадор, Боливия, Гвиана и Суринам, както и на Френска Гвиана
    Преди да напишеш или кажеш нещо първо се осведоми че ставате смешни сега поне е лесно не е както едно време да търсиш книги
  • 6 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "criminal":

    Ти си гангстер бре брачет на теб ти е простено да си т...па лимонка