Last news in Fakti

5 Юли, 2020 16:25 3 923 22

99% от случаите на коронавирус са напълно безобидни, каза Тръмп

  • сащ-
  • коронавирус-
  • безобидни-
  • жертви-
  • доналд тръмп-
  • заразени

До момента са били тествани 40 милиона души в страната

99% от случаите на коронавирус са напълно безобидни, каза Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че 99 процента от случаите на коронавирусна инфекция в Съединените американски щати са „напълно безобидни”, съобщиха американските медии.

Тръмп, който често е критикуван за действията на своята администрация спрямо пандемията от COVID-19, заяви, че Китай може да бъде подведен под отговорност. В речта си от Белия дом президентът се изказа положително за своята стратегия за справяне с вируса, въпреки че на места се забелязва рекордно увеличение на новите случаи.

Доналд Тръмп каза още, че до момента са били тествани 40 милиона души в страната. Никоя друга страна не може да покаже тези резултати, посочи Тръмп – както по отношение на брой, така и по отношение на качеството на тестовете. САЩ са страната с най-много жертви и заразени с коронавирус.

Съединените американски щати за първи път през последните четири дни отчитат под 50 000 нови случая на заразени с коронавируса, сочат данни на университета "Джонс Хопкинс". Експерти обаче се опасяват, че празненствата по случай Деня на независимостта 4 юли ще станат причина за рязкото нарастване на заразените. В САЩ заразените с коронавирус са над два милиона и 840 хиляди, а жертвите с COVID-19 са близо 130 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    31 7 Отговор
    Това е ФАКТ

    Коментиран от #2, #20

  • 2 ха ха

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    еми като е факт защо носиш маска задължително??
    ЯВНО, Че в БАНТУСТАН НЕ Е ФАКТ!!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ххх

    7 0 Отговор
    Ей, и тоя модератор не е за бой. А продължението не винаги е приятно, както казваше една колежка на времето. Но и това ще му е малко !
  • 6 Патриция

    9 6 Отговор
    Как стои въпросът с белината ? Купува ли се ?
  • 7 Чичо Сам

    30 4 Отговор
    Дончо е велик! Като стар бизнесмен, не може да се върже на номерата на световните конспиратори-юдо-масони, ротшилди и вся осталная сволоч :)
  • 8 баба Вуна

    9 3 Отговор
    Краварите сапун доставиха ли вече ? Или още не са се научили да си мият ръцете ?
  • 9 Прав е перхидроления

    13 8 Отговор
    99% от случаите на коронавирус са напълно безобидни, каза Тръмп!!!!.....................................................Пийте белина и 100% от случаите ще са безопасни!
  • 10 Puri

    4 7 Отговор
    И. Тръмп. Ча ка. Едни пари. И. Тои. Незнае. Откьде. Ще. Доидат

    Коментиран от #12

  • 11 Санитар

    22 5 Отговор
    Говоря говоря и добре,че има и разумни хора да слушат и се успокоят малко,че бесовицата е по-страшна от тоя смешен вирус.Ние сме живеели и ще живеем с тоя вирус докато не изчезне сам.Той не е единствен има още много други в нашите тела,които не ни вредят,защото не могат това е природно.Нищо в природата не вреди докато ние сами не го обявим за вредител или не го превърнем в такова.Ние сами си вредим водейки нездравословен начин на живот и подкрепяйки некадърници да ни водят към бъдещето.Тук пишат хора,които кесат в тоалетната по 2 часа и вместо да се образоват и изядат едно авокадо да им оправи акото,подкрепят измамата просто на инат да ви плашат.Има един праведен в тая ситуация и това е Др Мангъров.Оплюха го и разчекнаха,както Христос невежите

    Коментиран от #21

  • 12 Я не се излагай

    11 7 Отговор

    До коментар #10 от "Puri":

    Какви пари чака Тръмп????Има 19 трилиона външен дълг, а от 1 януари до 30 октомври има 20 трилиона БВП!????Смятай ако можеш,ама надали,че целият дълг може да се плати в рамките на 10 месеца!По -добре помисли за нашия дълг и възможности за разплащане,че и децата ти и внуците ще имат за плащане!

    Коментиран от #13

  • 13 бай икономисто

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "Я не се излагай":

    На краварите дълга достигна 30 трилиона след вируса - официално.
    А неофициално , дългът им е осем пъти по голям !

    Коментиран от #15

  • 14 Госあ

    5 8 Отговор
    Явно да праскаш проценти е много инонативно 😂 Тоя да вземе да обясни къде са процентите повишение в смъртността на Ню Йорк,които са покрити.
  • 15 Може

    8 8 Отговор

    До коментар #13 от "бай икономисто":

    Но пък ще го платят за няма и 2 год.!Интересно е друго, колко бг поколения ще плащат за къщите в Барселона!????

    Коментиран от #17

  • 16 Еразъм

    10 7 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че Тръмп е трезвомислещ и почтен човек.

    Коментиран от #18, #22

  • 17 бай икономисто

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Може":

    Като могат защо не го плащат ? Ами затъват година след година !
    Дългън на краварите заедно с Япония представлява 60% от световния дълг !!!
    Ще го върнат ама на куково лята !

    Коментиран от #19

  • 18 бат Рамбо е гей

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Еразъм":

    Значи и ти си умен колкото него !! Ставате да въртите бакалия !
  • 19 На какво лято

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "бай икономисто":

    Само руснаците връщат,не за друго щото толкоз си могат!Санкции до дупка на джуджето,!Нали икономиката му ставала по силна!????Силна-силна колко да се хване за американския долар!!!!Айде тия басни ги разказвай у кръчмата!
  • 20 Кое точно

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    е факт. При 2956834 заразени имат 132401 умрели с ковид в САЩ. Това са приблизително 4,48 %. Как го смята Тръмп този 1 %. Ако се гледат случаите с изход (оздравели и починали в световен мащаб) поне засега има 92 %оздравели и 8%починали.
  • 21 Я ми дай един

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Санитар":

    пример за вирус, който съществува в човешкото тяло и не вреди. СПИН ли, херпес зостер ли, цитомегаловирус ли, човешки папиломен ли?Дай ми един пример за безобиден вирус в човешкото тяло, с който да си живее човек безпроблемно. Питай любимеца си Мангъров ако трябва. Няма безобидни вируси, затова санитари като теб да не се изказват. Носи подлоги в болницата. За толкова ти стига интелектът.
  • 22 Мислещ, че и

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Еразъм":

    трезво. За Тръмп ли говорим? Дето препоръчваше да се пие белина, а после каза, че се е пошегувал.Ама доста тъпи американци го послушаха. По-тъп май е бил само Буш младши от всичките американски президенти за последните 30-40 години. А колко е почтен въобще няма да го коментирам...