Last news in Fakti

5 Юли, 2020 20:38 1 762 3

Тадж Махал отваря за посетители

  • индия-
  • тадж махал-
  • коронавирус-
  • посетители-
  • туристи-
  • пандемия

По брой на заразените Индия се доближава до Русия

Тадж Махал отваря за посетители - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Една от най-известните световни забележителности - Тадж Махал, отваря за посетители от утре, след като беше затворен в продължение на 3 месеца заради заразата от COVID-19.

Посетителите ще трябва постоянно да носят маска на лицето, да спазват дистанция и да не докосват лъскавите мраморни повърхности, когато този прочут туристически обект в Индия от 17-и век бъде отворен утре отново след три месеца, предаде "Ройтерс".

Дневно ще се допускат до 5000 туристи, разделени на две групи, докато преди коронавирусната пандемия мавзолеят в северния град Агра приемаше по 80 000 човека на ден. Освен сградата, построена от шах Джахан като гробница на любимата му съпруга, индийските власти отварят за посещения и други забележителности, сред които историческия Червен форт в столицата Делхи. Днес индийското министерство на здравеопазването съобщи за рекордните за едно денонощие 24 850 нови случая на коронавирус и 613 починали.

По абсолютен брой на заразените Индия се доближава до Русия, която е трета в статистиката, предаде БНР.  Потвърдените случаи на коронавирус в страната с население от 1,3 милиарда души са над 673 000. За сравнение, те надхвърлиха днес 681 000 в Русия, но там през последното денонощие бяха регистрирани под 7000 нови заразени. Най-малко 19 268 души са починали в Индия от Covid-19 - причиняваното от новия коронавирус заболяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пффф хахаха

    0 2 Отговор
    ако ще и червен килим да сложат и пари да ми дават няма да посетя минаретата им нито мавзолеите. Сбъркана работа аиде журналистчета вървете си блъскаите главата в земята
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 pasi

    0 1 Отговор
    Строителите на Тадж Махал са БЪЛГАРИ