Last news in Fakti

7 Юли, 2020 19:46 2 908 3

Отново затвориха пъбове на Острова

  • пъбове-
  • великобритания-
  • коронавирус-
  • заведения

В едно от заведенията изразиха съмнения, че обадилият се клиент с положителна проба е казал истината

Отново затвориха пъбове на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пъбове в Англия отново затвориха, след като техни клиенти са дали положителни проби за коронавирус. Това става само дни, след като в събота започна голямо облекчаване на карантината, включващо отваряне на пъбове, ресторанти, кафенета и други видове заведения, предаде БНР.

След три месеца на строга карантина на места заведенията бяха препълнени и не беше спазено правилото за социално дистанциране, което беше намалено от 2 на 1 метър. От затворилите сега пъбове уточниха, че техни клиенти са дали положителни проби и че се очакват пробите на персонала.

В едно от заведенията изразиха съмнения, че обадилият се клиент с положителна проба е казал истината, но отбелязаха, че незабавно затварят, защото здравето и сигурността са приоритет. След така наречената „Супер събота“, когато пъбовете отвориха врати, хиляди англичани се стекоха натам. Имаше съобщения за арести за нарушаване на обществения ред и по-ранно затваряне на пъбове за избягване на инциденти, но като цяло полицията обяви, че хората са се държали отговорно.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    13 4 Отговор
    Навсякъде едно също. Ясно е , че на всеки му се ходи по кафета и тн. Ясно е , че така няма да се ограничи вируса. Ясно е , че трябва и икономиката да работи няма как. Може би просто да се наливат трилиони през годините в ракиети бомби и тем подобни човечеството трябваше да влага тези пари и усилия в медицински проекти! Вирусите ни трепят от как има хора по Земята и ние нищо не направихме в тази насока!
  • 2 Tinder29

    28 2 Отговор
    Мен ме интересува защо НСО охранява Доган с пари от нашите данъци, ако може някой смел журналист да зададе този въпрос на когото трябва.
  • 3 Говорят за няколко пъба само..

    8 2 Отговор
    На Острова са хиляди....
    Смешни сте факти.бг...