8 Юли, 2020 13:55 1 354 2

€74 милиона за лекарски съвети от началото на пандемията

  • белгия-
  • лекари-
  • лекарски съвети-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • милиони-
  • лекарства

Консултациите от разстояние ще се превърнат от временна в постоянна възможност

€74 милиона за лекарски съвети от началото на пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От началото на епидемията от COVID-19 в Белгия за съвети от лекар по телефона са били похарчени над 74 милиона евро, съобщават местни медии. Отбелязва се, че местните власти подготвят законови промени, с които консултациите от разстояние да се превърнат от временна в постоянна възможност.

По последни данни от началото на юли в страната средно на ден от новото заболяване умират по 2-5 души и общият брой на жертвите достига 9776. Среднодневно в страната се отчитат по 85 нови случая на заразяване (62 123 досега), което показва траен, макар и бавен спад, предаде Новини.бг.

Съобщава се, че занапред работата от дома ще се превърне в постоянна мярка, като се предвижда работниците да получат възможност поне 1-2 дни в седмицата да не ходят до офиса. Над 90 на сто от дружествата, участвали в допитване, изразяват задоволство от надомната работа и дори съобщават, че резултатите са по-добри, отколкото при работата в обичайни условия. Уточнява се, че преди кризата едва половината от работодателите са били склонни да позволят на служителите си да работят от дома.

От летището в Брюксел днес съобщават, че очакват едва през 2024 г. аерогарата да възобнови дейността си до мащаба преди появата на новото заболяване. Допълва се, че за юли се предвижда летището да работи с едва 18 на сто от възможностите си, а през август - с 25 на сто. Основното обяснение за срива в дейността са ограниченията за пътуване извън ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    2 0 Отговор
    Пари и само пари!!!
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Откакто ни нападна гадния короновирус, хората по света развиха нечуван имунитет спрямо цял списък опасни болести. Никой вече не умира от мозъчен удар, сърдечни проблеми, диабет или рак. Само от короновирус.