Last news in Fakti

8 Юли, 2020 13:41 1 277 6

Значителен спад в готовността на немските компании да инвестират в чужбина

  • германия-
  • инвестиции-
  • бизнес-
  • коронавирус

Това се дължи на масовите ограничителни мерки вследствие на пандемията

Според актуално проучване, немските компании са изключително песимистични по отношение на международните си дейности заради коронавирусната криза. Това предаде немското издание на Reuters.

„Готовността на немските компании да инвестират в чужбина отново спадна значително“, заяви Фолкер Трайер, ръководител на отдела за външната търговия в Търговската и индустриална камара на Германия (DIHK). 56% от анкетираните възнамеряват да инвестират по-малко в своите международни филиали. За сравнение, през април те бяха 35%. Само една десета от запитаните пък планират допълнителни инвестиции. Това ще доведе до загуба на работни места. 43% от немските компании очакват съкращаване на персонала си в чужбина, като през април те бяха едва 35%.

Това се дължи на масовите ограничителни мерки вследствие на пандемията. Много компании се борят с производствени проблеми, като например счупени вериги за доставки в резултат на затворените граници. Освен това, потребителите са по-пестеливи. 83% от около 3300 анкетирани компании в световен мащаб очакват спад в продажбите тази година, като 15% дори очакват приходите им да се свият наполовина.

Проблемът е, че предприятията не виждат скорошно подобрение на ситуацията. 93 процента от компаниите не очакват глобалната икономика да се възстанови преди 2021-а или дори по-късно. 52 процента от анкетираните посочват като причина нарастващия дълг на държавите, а 47% се оплакват от липсата на достатъчни мерки за подкрепа на бизнеса. „Кризата ще продължи още дълго“, каза Трайер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 немчовци палячовци

    2 1 Отговор
    Така и ВСВ ни прилъгаха, а после братишките ни модернизираха.
  • 2 закривай

    2 0 Отговор
    Заминат ли си немските инвеститоре и ша додат турските.
  • 3 az #Победа75

    1 0 Отговор
    Нека ви разкрия една страшна тайна. "Подобрение" няма да има! И не заради коронавируса, а защото предстои новото световно раздаване на картите и край на глобалния икономически модел, от който и германските ТНК извличаха печалби. Във връзка с това преустройство на запад, вкл. и в Германия предстои спад с около 50% ..., т.е. немските компании тепърва ще трябва да намаляват пазарен дял, персонал, производство, продажби/печалби ...
  • 4 габровец от варна

    2 0 Отговор
    Германски кръвопийци повече от една минимална заплата в БГ не плащат. И всичко живо бачка на временни трудови договори в тяхни фирми.
  • 5 В.В.П.

    0 0 Отговор
    ЕЙЙ,ЯЗЪК...ТАКА СЕ НАДЯВАХ НА 50Г ДА МЕ ВЗЕМЕ НЕМСКА ФИРМА...ВАЙ,ВАЙ...ТО МБ,ТО БМВ,ТО ФАЛВЕ,ТО КИНДЕР,,,,ТО ЛИДЕЛ,,ИДЕ МИ ДА ЗАРЕВА...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.