9 Юли, 2020 17:48 1 968 4

Словакия отчете най-високия дневен ръст на случаите на коронавирус от април насам

  • словакия-
  • ограничения-
  • коронавирус

Централноевропейската страна има едно от най-ниските нива на смъртност от заразата в Европа

Словакия отчете най-високия си дневен ръст на новите случаи на коронавирус от 22 април насам, след като броят на инфекциите отново се повишава след двумесечно затишие. Това предаде Reuters.

Централноевропейската държава има едно от най-ниските нива на смъртност от заразата в Европа, избягвайки широкото разпространение на болестта, което се наблюдаваше при западните ѝ съседи. 

Според данни на здравното министерство, в сряда страната е регистрирала 53 нови случаи. Това представлява седми пореден ден, в който дневният брой на инфекциите е двуцифрен. 

Към момента Словакия е отчела 1 851 потвърдени случаи на Covid-19, 1 477 от които вече са се възстановили, а 28 са починали.

„53 нови случаи. Твърде много, за да продължим да разчитаме на отговорността на хората”, написа министър-председателят Игор Матович на страницата си във Facebook, без да дава повече подробности, от което не става ясно дали ограниченията ще бъдат възстановени. 

Здравното министерство заяви обаче, че ситуацията е под контрол.

„Регионалните здравни власти са установили огнища и са въвели антиепидемични мерки. Ние непрекъснато наблюдаваме ситуацията “, казаха от министерството.

Словакия беше сред първите, които приложиха строги мерки срещу Covid-19 през март, което ѝ помогна да задържи нисък броя на инфекциите. Повечето от тези ограничения вече са облекчени.
 


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 0 Отговор
    Ние имаме 53 ма заразени само в Горно Уйно.
  • 2 Алекс

    7 7 Отговор
    Питайте про.стите мангъри. Няма вирус.
  • 3 брах брах бра

    1 1 Отговор
    Страшшшшно
  • 4 Санитар

    1 2 Отговор
    Хората умират от други болести