9 Юли, 2020 18:13 1 404 2

Москва ще отвори отново училищата, след като броят на инфекциите намалява

  • русия-
  • москва-
  • коронавирус-
  • ограничения-
  • училища

Миналия месец Москва отмени карантината и постепенно отвори отново предприятията

Москва заяви, че ще отвори отново училища и университети през следващата седмица, като част от премахването на коронавирусните ограничения, тъй като броят на новите дневни случаи на Covid-19 в руската столица спадна до 568. Това предаде Reuters.

Миналия месец Москва, която регистрира над 227 000 случаи на коронавирус, отмени карантината, въведена през март, и постепенно отвори отново предприятията, премахвайки същевременно и други ограничения.

Кметът на руската столица Сергей Собянин каза в четвъртък, че огнището на заразата в града намалява и е време да се облекчат допълнително мерките.

Той допълни, че училищата, университетите, летните лагери и културните центрове могат да отворят отново от следващата седмица.

Също така, жителите на близо 13-милионната столица няма вече да трябва да носят маски на открито. Те обаче ще останат задължителни в магазините, медицинските заведения и в градския транспорт в Москва.

Освен това, от следващия месец жителите на града ще могат отново да посещават театри, кина, концертни зали и спортни събития, стига да не заемат повече от половината от капацитета на дадено място.

Собянин заяви, че премахването на карантината в Москва е успешно, тъй като броят на новите дневни случаи намалява.

„Разбира се, всяка фаза на премахване на ограниченията съдържа елементи на непредсказуемост и риск. Но животът показа, че ситуацията остава управляема и рискът е оправдан“, пише кметът на своя уебсайт. 

В четвъртък Русия отчете 6 509 нови случаи на коронавирус, изтласквайки броя на потвърдените инфекции до 707 301.  


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Странно

    1 2 Отговор
    Москва отваря при 568 случая а Мунчо Кунчев за 240 и то за цяла България лае като побеснял и натяква вина на цялото население.
  • 2 ти да видиш ,бреййййй

    1 1 Отговор
    За Парада -най-големия битак за желязо.Нямаше проблем,хиляди хора на вън😄.А едва след след седмица ще излизат от дупките хехеееееее 🐁🐁🐁