9 Юли, 2020 19:52 2 263 4

Тръмп предизборно ще лансира опасна COVID-19 ваксина

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • демократи-
  • избори

Президентът може да даде фалшива надежда в усилията за спасяване на изборите

Тръмп предизборно ще лансира опасна COVID-19 ваксина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Демократическата партия в САЩ е все повече притеснена, че администрацията на президента Доналд Тръмп ще политизира използването на евентуална ваксина срещу новия коронавирус (COVID-19) преди президентските избори през ноември, съобщават американските медии, предаде News.bg.

Сенаторът демократ Тина Смит миналата седмица многократно е запитала директора на Администрацията по храните и лекарствата (FDA) д-р Стивън Хан дали би могъл да обещае, че администрацията няма да избърза с ваксина, за да увеличи шансовете на президента за преизбиране - и тя не е била убедена от неговия отговор, уточнява "Дейли Бийст".

"Д-р Хан има своите причини да следва данните и доказателствата и аз оценявам, че той каза това, но е важен крайният резултат", изтъкна сенатор Тина Смит. Смит, влиятелна демократка, каза, че е поставила въпроса заради историята на Тръмп да лансира недоказаното лечение с хидроксихлорохин и многократни твърдения, че вирусът просто щял да изчезне. "За мен е дълбоко загриженост, че президентът и администрацията ще дадат някаква фалшива надежда в усилията за спасяване на изборите", каза Смит, "да окажат натиск върху учените и епидемиолозите да кажат, че има ваксина."

Тя не е сама в притесненията си. "Не бих го поставил под тази администрация и този президент, за да напредне в личния си политически дневен ред пред нашия национален интерес", заяви реп. Раджа Кришнамоорти (D-IL). "Ето защо толкова много от нас са толкова обезпокоени от перспективата, че ... това, което ще се случи, е куп разрешения за спешна употреба, които ще бъдат раздадени с" бърза скорост". Експертите по обществено здраве д-р Езекиел Емануел и д-р Пол Офит публикуваха колона в New York Times миналия месец, повдигайки същите опасения относно политизирането на потенциално опасна ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Бойко

    0 1 Отговор
    Ми турция вече направи вече ваксината против корона вируса и го пусна в производство.Първата поръчка дойде от ЕС.Днес Министърът на здравеопазването на Европа благодари на Турските медици и също така на турското правителство за откриването на офис на здравеопазването на ЕС в Истанбул.Първите ваксини за Европа ще може да ги получи през септември
  • 2 Демокрацията е лъжа!

    5 0 Отговор
    Какви звучни хамерикански имена само- Хан, Раджа Кришнаморти, Езекиел Емануел и вся остальная безродная сволочь!
  • 3 Naegleria fowleri

    1 2 Отговор
    В Америка плъзнала амеба, която кльопа мозъци та да не е налазила и Бай Дончо ?...гладна, ще остане
  • 4 От посолството на фащ:

    2 1 Отговор
    Ваксината е позната под секретното наименование: белина.
    Пие се по литър на ден.
    Наздраве от мен - hero hussein