Last news in Fakti

10 Юли, 2020 08:39 6 806 37

Рекорден брой заразени за денонощие, увеличават се и жертвите

  • сащ-
  • рекорд-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • джонс хопкинс-
  • мексико

САЩ поставиха нов черен рекорд

Рекорден брой заразени за денонощие, увеличават се и жертвите - 1
Снимка: Shutterstock

Съединените американски щати регистрираха нов рекорден брой заразени с коронавирус в рамките на денонощие. За последните 24 часа са потвърдени 65 551 случая, сочат данните на университета "Джонс Хопкинс".

Общият брой на регистрираните случаи в страната от началото на пандемията вече е близо 3 милиона и 118 хиляди. Жертвите на пандемията в Съединените американски щати вече са над 133 хиляди. САЩ са страната в света с най-много заразени пациенти и най-много жертви.

В световен мащаб общият брой на потвърдените случаи от началото на пандемията надвишава 12 милиона. След САЩ, държавите с най-много заразени лица са Бразилия, Индия, Русия и Перу. Латинска Америка и Карибите станаха гореща точка в пандемията от COVID-19 и няколко държави от региона сега имат най-много случаи на зараза на глава от населението, както и най-висок абсолютен брой потвърдени случаи в света, предупреди ООН.

Черен рекорд беше записан и в България. 330 са новите случаи у нас за последното денонощие при направени 3686 PCR  теста. С тях общият брой на заразените в страната достига 6672 души, от които активни са 3181, сочат данните на Единния информационен портал. Най-много са новозаразените в София - 140, следвани от Пловдив - с 42 и Варна - с 21.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 COVID1984

    31 9 Отговор
    "Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги."
  • 2 Антимилиционер

    24 17 Отговор
    Боеко ги лъже за бройките и тях. Няма такива тъпани като ганьовците. Милиционери
  • 3 Жжэщ666

    28 22 Отговор
    Не бе няма вирус. Те и там лъжат и чакат пари от ЕС. В най скоро време и българина ще разбере, дали има или няма вирус. Продължавайте да не вярвате.

    Коментиран от #10

  • 4 Грую

    36 13 Отговор
    Пълна лъжа,народа се надига и трябва по някакъв начин да му се надене Хамута,най-лесно се управлява тъп и поробен народ!
    Боко едни и същи червей ще ни ядът и повярвай изобщо не ги интересува колко пари ще си откраднал и усвоил.

    Коментиран от #13

  • 5 Тошо

    23 23 Отговор
    Ганьо, събуди се, спрете да се правите на най умните в света и спазвайте някакви правила.

    Коментиран от #9

  • 6 Анонимен

    25 1 Отговор
    Най - хубавото в така създалата се ситуация е затварянето на чалготеките
  • 7 Алфа Чакал

    14 11 Отговор
    И там ли Мутафчийски манипулира цифрите.СМЕШКОВЦИ.
  • 8 Верно ли

    7 4 Отговор
    С две думи - всичко върви по план. Каквито безумни прогнози и да правят от СЗО, някакси се сбъдват. Душици!
  • 9 Скрий се под земята

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "Тошо":

    Еми спазваме правила ,например не минаваме на червен светофар,защто е ОПАСНО.
  • 10 1-20

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "Жжэщ666":

    Няма как да те разберат ритнитопковците. Те са безсмъртни.
  • 11 Биоробот

    20 8 Отговор
    Най-много заразени в София и Пловдив. Ами това са последствията от мача с 12 хил. тъпан@ра на стадиона които ги мързеше да сложат маски. Скачаха, викаха, плюеха и се мислеха за великите безсмъртни. След 2 дена ще станат и 500 заразените заради оня министър който разреши публика на мача.
  • 12 май май

    11 4 Отговор
    Ей, голяма фалшификация, лъжат Тръмп че има вирус и той горкият ще се пръсне от яд. къде сте бе невярващи във вируса и в умрелите от него. САЩ дето силно протестираха и не спазват никакви мерки, се връщат на броя умрели от пролетта, а заразените се удвояват с хиляди.
  • 13 уви

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Грую":

    Много си тъп Грую. Точно този, който ги управлява американците много го е яд, че има вирус и непрекъснато се опитва да го омаловажи. Ако иска чрез това да властва, няма ли да ги плаши колко е страшно и да ги кара да се затварят, пък той точно обратното иска. Същото се отнася и за бразилеца. Ако е конспирация, той няма ли да носи маска и да разправя колко е страшна болестта, само дето тоя козел, напук на умиращите в държавата си разправя, че било грипче. за съжаление не е конспирация, аз лично щях да съм безкрайно доволна ако беше. Сигурно и за Холокоста навремето така не са вярвали, че има жертви и са казвали, че са умрели от старост и от болести.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Vankata

    5 10 Отговор
    Той вожда си ни подготвяше този сценарии още преди мача.Каза ,че ще има много заразени и хоп .Дали не е нарочно всичко аа??Щом толкова ти е мило за хората и знаеш ,че ще заразят и въпреки това ги пускаш.По мило ти е за евраците в шкафа
  • 16 Ядеитн

    7 4 Отговор
    Слободията не води до нищо добро. Ей на - морът па наякана! Дране, дране и як кьотек си требват на народо а не приказки.
  • 17 Ели

    7 2 Отговор
    Вчера протести против Гроб днес 300 заразени днес протести утре 500 заразени и айдее Карантина!!
    Гроб погребаха тая държава
  • 18 Никола

    6 3 Отговор
    Академика сутринта го каза , нищо не се е променило към по-зле , просто се правят куп тестове на едни и същи положителни лица и се стига до 10 теста на човек докато се изчисти . Правят се тестове най-вече в огнищата и много ясно ,че ще намират заразени . Впрочем някои служби и фирми са с доста положителни тестове и продължават да тестват многократно през няколко дни служителите . Акад. Петрунов каза още , че по показател смъртност и брой в интензивните сме от най-добре представящите се страни.Само за няколко дни вече има над 10-тина удавили се , защо ходите на море , стойте си в къщи , затворете плажовете за да спасите още животи до края на сезона !

    Коментиран от #28

  • 19 Съпротивата

    8 2 Отговор
    Хунтата плаши хората с вируса за да не излизат да протестират. Само че вчера се видя че народът предпочита да изкара Ковид-19 от колкото да го управляват Доган, Пеевски и Борисов
  • 20 ърли

    3 2 Отговор
    най-умните българи да ги затворят в софия малко да си оправят революсията и короните..ще се видим в следвващият епизод с вас
  • 21 Росенец под обсада

    4 1 Отговор
    Утре когато ще се щурмува щаб квартирата на задкулисието, очаквайте извънредна ситуация с 500 заразени и блокирани градове.
  • 22 Stéphanie 🎲

    2 3 Отговор
    Много странно,в началото нямаше вирус в България.Имам спомен че и църквите не затвориха заради короната??Не се подлагайте на манипулация .Тези които са болни се чустват зверски отпаднали и са на легло.Цялата лудост 9 дни силна умора и кашлица.Малко хора влизат в болница.На практика ти казват седи си у дома и ако дишането ви стане затруднено се обаждате на линейка.Поне при нас бе така.Яжте плодове,витамини и пушете .

    Коментиран от #25

  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    БОГ да пазиБЪЛГАРИЯ И ХОРАТА
  • 24 тъпо

    1 2 Отговор
    Абе вие тотално сте изперкали под всяка статия да пишете едно и също, тук за Америка говорят, не за българските протести и политици. Или сте безработни, или ви плащат, или страдате от трескава еуфоричност.

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Stéphanie 🎲

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "тъпо":

    Това искам да намекна 👍в България има протести.И изведнъж дойде короната 😉.За Велик Ден ,Цветница нямаше проблем .И в Америка рекорден брой болни по този начин африканците да си седят у дома😂.

    Коментиран от #29

  • 27 Мишка

    7 1 Отговор
    Ето начин да приберат хората и да няма протести-увеличаване бройката на положителните тестове. А пък и от друга страна властта ще гушне и едни парички от Европа. Затова трябва да устискат докато дойдат парите.

    Коментиран от #30

  • 28 многознайковци

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Никола":

    да ама за един ден са постъпили над 30 души в болница. това академика казва ли го. Или какво казва за това, че в Америка имат рекорден брой заразени и жертви . над 3500 души са починали за един ден, малко ли ти се виждат, не знам дали това не е рекорд, а уж е лято и жега и хората изграждат имунитет.Май ще се окаже вярно, че колкото повече заразени, толкова повече умират и от вируса и от липса на здравна помощ.

    Коментиран от #37

  • 29 лудост

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Stéphanie 🎲":

    ти си тотално луда , 3500 души измислени жертви според теб. въпреки, че Тръмп отрича ,че има епидемия и се налага да си затварят самите щати бизнесите, като това ги обрича на повече протести и глад. Управляващите са в безизходица как да се справят с кризата, лекарите изнемогват, хора умират, вие плещите отрови тук, обаче някой гледа отгоре, ще ви се връща да знаете.

    Коментиран от #34

  • 30 мале

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Мишка":

    Каква власт бе, тук говорят за американците, какъв ЕС те тресе.
    Ясно е платени сте, и няма смисъл, който има мозък ще разбере, който е тъп да ви слуша, ако иска.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 извод

    0 0 Отговор
    И какво ще се окаже, жълтите раси превъзхождат всички ни. Няма бели, черни, всичко друго явно е боклук. Идва опасност, дръпнатите действат като един, спазват си закона като мравуняк, ликвидират опасността и продължават, ние нехаем за своя живот и на другите, използваме всичко за политически и икономически дивиденти, вместо да се съгласим с разумни мерки за известен период всички и да проявим разум тотално сриваме всичко. Егати глупаците, не заслужаваме явно да имаме цивилизация.

    Коментиран от #35

  • 33 Няма шанс

    1 1 Отговор
    Да, те всички държави лъжат заради Бойко хах. Колко наивни и късогледи са всички, които вярват в конспирации. Подай им идея и им гледай тъпотията. Няма СПИН, Рак, Ебола и т.н.т. всичко е лъжа ахаха. Няма и свобода, всички сме в илюзия и конспирация. Ох хохоохооо
  • 34 Stéphanie 🎲

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "лудост":

    Не се подлагай на стрес.В началото бях като теб,само дето не паднах в депресия.Мислих как ще умра и няма да видя дето си пораснало .Почти всеки пипна корона,никой не влезе в болница.Никой не умря ,свекара 65 годишен с диабет и той го изкара .Ела го виж сега как си пие виното и се радва на живота.Не се панирай -короната не е толкова страшна.
  • 35 Не !!!Жълтите имат по

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "извод":

    ДОБРИ доктори,апаратури .Там е разликата
  • 36 незнайко

    1 0 Отговор
    Къде останаха италианците , нали при тях беше АПОКАЛИПСИС !!! Лятото дойде и никой не вярва на тези измислици !!! След 3-4 месеца отново ще има бум на ГРИП !!! Бъдете убедени в това !!!
  • 37 Никола

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "многознайковци":

    Какво са 30 души за цяла България и то не в интензивно , а просто в болница , нещо си се п/объркал ?! Аз теб ли да слушам или най-известният специалист в тази област акд. Петрунов , който всъщност потвърди и повтори повечето тези на доц. Мангъров .