Last news in Fakti

13 Юли, 2020 08:45 1 640 2

Затворени заради COVID-19, клубовете и концертните зали в Берлин получиха помощи

  • берлин-
  • икономика-
  • ресторант-
  • пандемия

Въпреки голямото смекчаване на мерките, свързани с пандемията от COVID-19 в цяла Германия, още няма дата за отварянето на клубовете и дискотеките

Затворени заради COVID-19, клубовете и концертните зали в Берлин получиха помощи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Клубовете и концертните зали в Берлин, които са затворени от над четири месеца заради пандемията от коронавирус, получиха помощи от властите. Помощите са средно по 81 000 евро на обект, съобщи днес в. "Тагесшпигел", цитиран от Франс прес и БТА.

Тези клубове, където предимно се слуша техно музика и които са основен елемент от нощния живот в Берлин, се озоваха в тежка финансова ситуация след затварянето им на 14 март заради разпространението на коронавируса.

Градът провинция Берлин обаче реши да отпусне извънредна помощ на 46 обекта и организации - клубове, фестивали и концертни зали - показват данните, съобщени от депутат от партията на залените в местния парламент.

"Искам хората да могат да танцуват и да се забавляват, когато дойде краят на коронавируса", каза Георг Кьослер пред "Тагесшпигел".

Въпреки голямото смекчаване на мерките, свързани с пандемията от COVID-19 в цяла Германия, още няма дата за отварянето на клубовете и дискотеките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 81000

    0 3 Отговор
    евро наистина е помощ но там повечето пари отиват при хората а не в чекмеджето.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "81000":

    81 000 евро на обект, са нищо за Германия и при кой хора отиват по точно обясни.