Last news in Fakti

13 Юли, 2020 13:08 3 194 5

Тази държава забранява прегръдките и целувките от днес

  • хърватия-
  • ковид-19-
  • карантина-
  • пандемия

В Хърватия влизат в сила по-строги епидемиологични мерки, които кризисният щаб обяви заради нарасналия брой на заразени с коронавирус през последните дни

Тази държава забранява прегръдките и целувките от днес - 1
Снимка: shutterstock

От днес в Хърватия влизат в сила по-строги епидемиологични мерки, които кризисният щаб обяви заради нарасналия брой на заразени с коронавирус през последните дни.

Носенето на маски ще бъде задължително в магазините, обществения транспорт и медицинските заведения, предава Канал 3.

Работещите в кафенета и ресторанти също трябва задължително да носят маски.

Въвеждат се нови правила и за събиране на повече от 100 души на едно място – посетителите трябва да носят маски, да се спазват стриктно хигиенните изисквания. Забранено е ръкуването, прегръдките и целувките.

МИА припомня, че от събота започнаха прилагането на по-строги мерки по границите, като за всички граждани от държави, които не са членове на ЕС е задължителен негативен тест за коронавирус с давност най-много два дни или 14-дневна самоизолация.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рон Джереми

    8 0 Отговор
    Добре поне, че в туй в онуй остава.

    Коментиран от #5

  • 2 00000014

    4 1 Отговор
    Затова където таковаш, там и целуваш. 100 % гаранция!
  • 3 Един

    4 1 Отговор
    Егати диктатурата настана!
  • 4 Липсата на научен подход

    1 0 Отговор
    Вирусът се предава най вече при намалено разстояние, за дълго време, в затворени помещения. Разрешаването на барове/ресторанти в затворени помещения и събирания на 'не повече от 100 души' са абсолютно малоумни мерки и времето ще го покаже. Има начин бизнесите да работят като се спазва дистанция и ресторантите/баровете се изведат навън. Но тези явно не са наясно как вирусът се разпространява по въздуха.
  • 5 Роко Сифреди

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рон Джереми":

    Остава, ама не за дълго.