14 Юли, 2020 07:04 4 700 9

Австрия забрани полетите от България

  • австрия-
  • полети-
  • българия-
  • забрана-
  • туристи-
  • коронавирус

В някои австрийски региони бе върнато изискването за задължително носене на маска

Австрия забрани полетите от България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австрийските власти забраниха от 15 до 31 юли пътническите полети от България и още 9 страни заради разпространението на новия коронавирус, съобщи ТАСС.

Решението беше публикувано тази нощ с постановление на австрийското министерство на социалните грижи, здравеопазването и защитата на потребителите. С постановлението се забраняват полетите още от Египет, Сърбия, Косово, Черна гора, Северна Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Румъния и Молдова.

До 31 юли се удължава и забраната за пътническите полети от Русия, Украйна, Беларус, Великобритания, Иран, Китай, Португалия и Швеция. С решението на австрийските власти от забранителния списък се изважда италианската провинция Ломбардия. Постановлението не се отнася до товарните полети, полетите за репатриране, санитарната авиация и полетите, свързани с държавните интереси на Австрия, предаде БТА.

През юни Австрия обяви отварянето на границите си за 32 европейски страни и възобновяването на въздушните връзки. На 1 юли обаче за първи път след май дневният брой на новоустановените случаи на коронавирус в Австрия надхвърли 100 души. Дотогава в продължение на два месеца този показател беше в рамките на 30-40 души. Министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер изрази безпокойство от развитието на ситуацията, а в някои австрийски региони беше върнато изискването за задължително носене на маска в обществените сгради.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това исках щото ми протестирате

    21 1 Отговор
    Ще ме сваляте ли, ще изолирсм страната изцяло!! Престснете да протестирате защото нема да мръднете никъде с месеци. И до Гръцко ще се затвори. Оставете ме да пооткрсдна още от парите определени от ЕС за България, парите още ги няма. После и мачовете ще пусна.

    Коментиран от #3

  • 2 Полека

    6 2 Отговор
    лека - жабите да си знаят гьола , и мястото в него !
  • 3 Ти остави това

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Това исках щото ми протестирате":

    Б. Б. изглежда пътник, но да се надяваме че след месец няма да правим серенада на новите и да им пеем същите песни. Че може и с години да не ни пускат тогава.
  • 4 Така е

    8 4 Отговор
    Но важното е да спасим сезона. Да не крякат хотелиерите и туроператорите. Но най-вече политиците, чиито хотели биха останали празни. Пък това, че се заразяват по 100-200 души на ден, няма значение. Като пламне цялата страна, ще кажат – ми не спазвахте дисциплината.
  • 5 ТОВА

    5 14 Отговор
    Е РЕЗУЛТАТ ОТ ПРОТЕСТИТЕ НА РАДЕВ. ТОЙ ТАКА ЩЕ ЗАБАТАЧИ ДЪРЖАВАТА ЧЕ И ГОСПОД ДА СЛЕЗЕ НЕМОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Антитрол

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "ТОВА":

    Напротив троле герберски. Мафията която управлява България е виновна
  • 8 Това

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "ТОВА":

    е резултата от простотията на Тиквун и манипулацийте на НОЩ. Повече няма накъде да я счупят държавата.
  • 9 357

    2 0 Отговор
    А защо не видях в списъците САЩ? Или интереса клати феса.