Last news in Fakti

14 Юли, 2020 10:34 1 664 3

Стотици работници от Източна Европа са под карантина на Острова

  • ферма-
  • работници-
  • заразени работници-
  • коронавирус-
  • българи

Здравната служба на Англия следи за състоянието на заболелите

Стотици работници от Източна Европа са под карантина на Острова - 1
Снимка: Shutterstock

200 работници от Източна Европа са под карантина във ферма във Великобритания, след като 73-ма от тях са диагностицирани с коронавирус, предаде bTV.

Фермата се намира край град Матън в югоизточната част на Англия. По неофициална информация голяма част от работниците там са българи. Към момента няма яснота колко от диагностицираните с коронавирус са наши сънародници. От фермата съобщават, че се доставят храна и други основни консумативи, за да могат изолираните в жилищните помещения да прекарат спокойно карантината.

Здравната служба на Англия следи за състоянието на заболелите и на поставените под карантина. В официално изявление фирмата, наела работниците, заяви, че тяхното благосъстояние е неин приоритет и ще съдейства по всякакъв начин за решаването на създалата се ситуация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Боклука

    4 1 Отговор
    Бойко на въже!
  • 2 цербер

    2 3 Отговор
    200 работници от Източна Европа НЕ СА СТОТИЦИ. СТОТИЦИ СА ПОВЕЧЕ ОТ СЕДЕМСТОТИН-ОСЕМСТОТИН.
  • 3 Сега

    1 0 Отговор
    външната министърка, Боко и НОЩ да изпратят самолет да докара заразените в България, както правеха цялата пролет.