Last news in Fakti

15 Юли, 2020 09:08 1 873 5

Пандемията е най-сериозна в развиващите се страни и в САЩ

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Лидер по случаи на заразяване са САЩ, които, подобно на много държави, които разполагат с доста по-малко ресурси, не дават никакви признаци, че ще си върнат контрола

Пандемията е най-сериозна в развиващите се страни и в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Когато САЩ въведоха карантина тази пролет, с коронавируса, който се бе появил няколко месеца по-рано като мистериозна епидемия в китайски провинциален град, бяха заразени по-малко от двеста хиляди души по света, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от БТА.

Тази седмица средно по двеста хиляди души се заразяват с вируса всеки ден. Новият коронавирус, който някога бе концентриран в конкретни градове и страни, сега вече е обхванал почти всяко кътче на света и върлува в няколко големи региона на планетата едновременно. Въздействието му обаче не се усеща навсякъде по един и същи начин.

В по-бедните страни в Латинска Америка, Близкия изток, Южна Азия и Африка броят на заразените расте, въпреки че в по-богатите страни в Западна Европа и Източна Азия има относително затихване на пандемията.

Лидер по случаи на заразяване са САЩ, които, подобно на много държави, които разполагат с доста по-малко ресурси, не дават никакви признаци, че ще си върнат контрола.

Борбата с вируса е особено тежка в Латинска Америка. Страните в този регион бяха сериозно засегнати от пандемията и в много от тях не е достигнат пикът на случаите на заразяване. С високите си нива на бедност и неравенство латиноамериканските страни са по-уязвими при пандемията, отколкото по-богатите държави.

Около една пета от хората в Латинска Америка и на Карибите попадат в някоя от групите с повишен риск от заразяване с коронавирус, отбелязва "Вашингтон пост".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ееее

    6 1 Отговор
    Това значи че САЩ е слабо развита държава.
  • 2 Уточнител

    7 1 Отговор
    САЩ са развиваща се страна. Президентът им пие Белина.
  • 3 Питащ

    5 1 Отговор
    И как се обяснява положението в Индия. И те ли са от развиващите се страни?
  • 4 Гост

    5 1 Отговор
    Достатъчно е да напишете само “развиващите се страни”. И без уточнение се знае, че САЩ са развиваща се страна по отношение на правата на човека! Страната, която преди по малко от 50 години премахна расовата сегрегация, не може да е развита! Страна, която преди по малко от 150 години премахна робството, не може да е развита.
  • 5 Stéphanie 🎲

    2 1 Отговор
    За Латинска Америка не съм в шок,мизерията и бедността е голяма.За Ню Йорк е драматично,излъчиха как богаташите напускат ,продават дома си и се местят в друг град,2 милиона починали само там.Човек да не знае вече на кое да вярва.Кога ще си върне всичко както преди .....