Last news in Fakti

15 Юли, 2020 18:44 2 609 1

Задължителни маски на открито в Сърбия

  • сърбия-
  • маски-
  • коронавирус-
  • пандемия

Новите мерки влизат в сила от петък

Задължителни маски на открито в Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кризисният щаб за борба с коронавируса на днешната сесия прие мярка за задължително носене на маски в цяла Сърбия - също и на открити пространства, в случай, че е невъзможно да се поддържа физическа дистанция от най-малко 1,5 метра между хората.

Предлага се също да се въведе забрана за събиране на повече от 10 души на открито в цялата страна. Маските трябва да се носят и от деца, препоръчва кризисният щаб, предаде БНТ.

Членовете на кризисния щаб считаха за необходимо да станат задължителни маските за деца, защото според тях се оказало, че по време на последното избухване на коронавируса дори най-младите развиват по-сериозна клинична картина, отколкото беше пролетта, твърди ежедневникът „Блиц“. Новите мерки влизат в сила от петък.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жьжьжь

    12 4 Отговор
    Добър начин да изкараш повече хора на улицата. Много прилича на харакири за Вучич.