Last news in Fakti

16 Юли, 2020 09:51 1 822 4

ЕС призова: Трябва ни решение за справяне с Covid-кризата

  • шарл мишел-
  • ес-
  • пандемия-
  • ковид-19

Очаква ни първата физическа среща на лидерите след обявяването на пандемията

ЕС призова: Трябва ни решение за справяне с Covid-кризата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В покана до европейските лидери преди заседанието им в петък и събота в Брюксел, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел подчертава, че трябва да се намерят работещи решения и да се постигне споразумение по многогодишната финансова рамка и плана за възстановяване от пандемията с коронавируса.

"Сега е времето. Постигането на споразумение е основна необходимост", заявява Мишел.

Председателят на Европейския съвет допълва, че след последната среща на върха през юни е работил интензивно с всеки от тях и е взел предвид всяка загриженост.

"На тази основа отправих предложения, за да решим ключовите проблеми и изградим мостове между различните позиции. За постигането на споразумение ще е нужна сериозна работа и политическа воля от всеки един от вас", казва още Мишел.

Това ще бъде първата физическа среща на лидерите след обявяването на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КоВидовДен

    5 2 Отговор
    Онзи ден говоря по работа с един украинец. Питам го как са нещата там с "вируса". Той ми отговори: "от всякъде слушаме как все повече хора се разболяват, а гледаме как никой не боледува"
    Е това е и моето мнение. Болни, болни, болни, а никой не познава никого, който да е болен.
    Знаете, че предните години, докато се чуе за грип и половината град вече е болен. Сега от 4 месеца слушаме, че случаите се увеличават, а някак никой не се разболява!
    И ако слушкаме не само маски ами и рицарски брони ще ни облекат!
  • 2 Ма тя мина бе!

    1 1 Отговор
    Никакви ваксини
  • 3 ЛОШИ АРТИСТИ

    1 0 Отговор
    ТИЯ КРАДЦИ ЗА ТОВА ЛИ СЕ СЪБРАХА ИЛИ БЕШЕ ЗА НЕЩО ДРУГО , НАПРИМЕР ДА СИ РАЗПРЕДЕЛЯТ ПАРИТЕ ЗА КРАДЕНЕ ! ЩЕ И5ЗЛЯЗАТ И ДРУГИ ЧЕКМЕДЖЕТА В СПАЛНИТЕ НА ЕВРОЛИДЕРИТЕ
  • 4 ТУКА ИМА НЕЩО

    0 0 Отговор
    АКО ИМАШЕ КОВИД 19 БОЙКО ЩЕШЕ ДА ХОДИ С МАСКА , А ТОЙ ХОДИ С МАЦКА И ЧИКМЕДЖЕ !