Last news in Fakti

16 Юли, 2020 11:49 4 732 21

Коронавирус в България: все повече заразени германски туристи не спазват правилата

  • слънчев бряг-
  • туризъм-
  • ковид-19-
  • пандемия

Германска телевизия показва как туристи от ФРГ празнуват без никаква дистанция в клуб на Златни пясъци

Коронавирус в България: все повече заразени германски туристи не спазват правилата - 1
Снимка: БГНЕС

В България броят на заразените с коронавирус продължава да расте. 232 са новите случаи за последното денонщие. Германска телевизия показва как туристи от Германия празнуват без никаква дистанция в клуб на Златни пясъци.

232 са регистрираните случаи на новозаразени с коронавирус в България за последното денонощие, посочва Единният информационен център. 7877 е вече общият брой на случаите в страната до момента. Жертвите на Ковид-19 до този момент са 289. От тях 6 са починали през последното денонощие.

Парти без правила

Мнозина в България не носят маски и не спазват дистанция от 1, 5 метра, нужна за предпазване от заразата. Едно кратко видео на германската телевизия RTL показва как германски туристи на Златни пясъци танцуват и пеят плътно един до друг в нощен клуб по време на концерт на германския изпълнител на шлагери Алмклаузи. "Не страните домакини са виновни, а чуждестраните туристи", се казва в репортажа. "След няколко седмици ще стане ясно дали те са допринесли за покачване на случаите на зараза."

През последните дни подобни сцени се разиграваха често и в Майорка. Сега властите там решиха да затворят всички заведения за два месеца - тъй като туристите празнуват без маски и без да спазват нужната дистанция. Собствениците на барове и дискотеки са шокирани.

На 10 юли България въведе забрана за нощните клубове и дискотеки. Два дни по-късно обаче тя бе отменена. Според новия регламент, в дискотеките и клубовете на открито трябва да се спазва дистания. 

Ограничения пред пътуващите българи

От 14 юли насам Гърция пуска туристи на територията си само с отрицателен тест за коронавирус. Австрия забрани полетите от България, а Унгария наложи 14-дневна карантина за пристигащите от България. 

На сайта coronavirus.bg може да бъде открита пълна информация за броя на заразените в България, развитието на пандемията в страната, както и полезни съвети и други важни новини.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доктора

    27 4 Отговор
    в гърция заразените българи ги изритват бързо обратно към българия. ТАКА ТРЯБВА ДА ПРАВИМ И СЪС ЗАРАЗЕНИТЕ ЧУЖДИ ТУРИСТИ. ОБРАТНО ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ.
  • 2 Ффф

    25 17 Отговор
    "Пандемията" е инструмент за световна диктатура. Българите казват НЕ!

    Коментиран от #9, #11

  • 3 ЗАРАДИ

    20 4 Отговор
    ПРОТЕСТИТЕ МАЙ ЗАБРАВИХА ЧЕ ИМА ВИРУС
  • 4 Стига

    19 10 Отговор
    Да се отмени веднага извънредна обстановка. Спасители вече не са ни нужни!
  • 5 ТРЯБВАТ

    11 17 Отговор
    По. строги мерки
  • 6 Дааа

    19 10 Отговор
    Чужденците като дойдат тук осъзнават че пандемия няма.

    Коментиран от #8

  • 7 ЗАРАДИ

    13 32 Отговор
    Една шепа софиянци които нямат какво да правят и са решили да стачкуват ще ни затворят от всякъде
  • 8 Осъзнават по скоро

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Дааа":

    че тук е абсурдистан и могат да се развихрят без проблем и страх да ги глобят,че то в техните държави ако не спазваш закона си от всякъде за мустака.

    Коментиран от #14

  • 9 Като гледам

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ффф":

    Тиквата нещо не можем да му влеем в тиквата!
  • 10 БОЕЦ

    5 3 Отговор
    Тия туристи са от #хунтата. Като вземем властта ще изгоним всички!!!
  • 11 Офф

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ффф":

    "НЕ" на кое? На световната диктатура ли? Подкрепям. А пандемията си я има - я колко хора изпрати на оня свят. Само че, те не могат да ти се обадят оттам и да ти кажат, че не си прав/права.

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Измама и кражби

    7 6 Отговор
    Нема никъв вирус лъжат за да грабят милиарди от европа
  • 14 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Осъзнават по скоро":

    Къде бе байчо. Ела да видиш в германия дискотеките отворени и никой не спазва нищо. Сина ми ходи редовно и казва никой нищо не спазва. Заведенията отворени, нито сервитьори нито клиенти с маски. Айде стига сте си мислели че у немско всичко дисциплинирано и точно.
  • 15 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Офф":

    Никой не е умрял само от ковид, а с ковид и ред други болести. За такива хора с хронични заболявания всеки вирус е опасен и може да доведе до смърт. Виж колко на година умират от грип.
  • 16 PR Варна

    3 2 Отговор
    Какви измислени неща от дойчо зеле! Първи уточнете се за слънчев бряг ли пишете както в подзаглавието ви е написано слънчев бряг или за златните. От 1 юни работя на златните и мога да кажа че няма почти никакви чуждестранни туристи. Стига сте настройвали хората срещу чужденците. Тез които са дошли в българия на почивка си спазват правилата- почиват си в комплексите и ходят до плажа и ситуацията даже е много тиха и спокойна.

    Коментиран от #19

  • 17 Covid 20

    3 0 Отговор
    Изследвахте ли ги, за да твърдите, че са заразени?

    Коментиран от #18

  • 18 СОНИ

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Covid 20":

    Който не вярва, че има ковид 19 да отиде в ковид отделенията и да види за какво става въпрос, А Вие младите не се дуйте толкова , че и от Вас има пациенти в тежко положение, дори и смъртни случаи.От друга страна имате родители нали, не мислите ли за тях, а
  • 19 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "PR Варна":

    Айде бе, няма ли румънци? Има си и германци . А и нещо си противоречиш.Хем почти ,,няма,, ама иначе дошлите си спазвали правилата.А това че е ,,мирно и тихо,, е просто защото няма туристи.

    Коментиран от #21

  • 20 СЛАВИ

    2 1 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ДАВАТ ПО 3000 ЛЕВА НА РОДНИНИТЕ НА ПОЧИНАЛИТЕ ЗА ДА ПИШАТ,ЧЕ СА ПОЧИНАЛИ ОТ КОРОНА ВИРУС.ПЛЮС ТОВА ЛЪЖАТ ЗА БРОЙКИТЕ НА ИЗСЛЕДВАНИТЕ И ЗАРАЗЕНИТЕ ЗА ДА МИНАТ 10000 И ДА ОТКРАДНАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ.ТЕЗИ ПРАСЕТА НЯМАТ НАЯЖДАНЕ.
  • 21 PR Варна

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Писах "почти няма": това значи че има малък брой! и после писах, че "тези, които са дошли": това значи че тоз малък брой чуждестранни туристи/имам предвид германци, скандинавци/ си спазват правилата. Няма противоречие, ти не си разбрал какво имам предвид