17 Юли, 2020 08:57 1 808 0

Китай отваря кината в понеделник

  • китай-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • коронавирус

Решението бе взето шест месеца след затварянето на киносалоните като част от драконовските мерки, които Пекин въведе в борбата с коронавируса

Китай отваря кината в понеделник - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайските власти ще разрешат на повечето киносалони в страната да възобновят работата си от понеделник, предаде Ройтерс.

Решението бе взето шест месеца след затварянето на киносалоните като част от драконовските мерки, които Китай въведе в борбата с коронавируса.

Смекчаването на ограниченията за киносалоните е очаквано с нетърпение във втория по големина филмов пазар на света, пише БТА.

Киносалоните в районите с нисък риск ще възобновят работата си при спазването на известни правила, като например ограничен брой на зрителите и задължително носене на предпазни маски. Киносалоните в районите със среден и висок риск обаче ще останат затворени, заявиха властите.

Към настоящия момент в Китай няма райони, смятани за такива с висок риск. В столицата Пекин само четири квартала са със статут на райони със среден риск.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА