Last news in Fakti

17 Юли, 2020 10:31 2 894 3

Израел връща "междинни мерки" през уикендите, за да няма обща карантина

  • израел-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • бенамин нетаняху

Ограниченията ще важат от петък следобед до неделя сутринта и това ще продължи до ново нареждане

Израел връща "междинни мерки" през уикендите, за да няма обща карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Поради растящия брой заразени с коронавируса израелското правителство реши да въведе от днес "междинни мерки", за да избегне налагането на обща карантина, и затваря някои обществени места за уикендите, предаде Франс прес, като се позова на властите.

Ограниченията ще важат от петък следобед до неделя сутринта и това ще продължи до ново нареждане. Затварят се ресторанти и спортни зали, магазини и търговски центрове, фризьорски и козметичните салони, библиотеките, зоологическите градини, музеите, басейните, туристическите атракции, спират се и трамваите, уточняват в общо комюнике канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху и министърът на здравеопазването.

Забранява се събирането на повече от 10 души на едно място на закрито и над 20 души на открито, с някои изключения, посочва ДПА и отбелязва, че не е ясно дали това се отнася и за религиозните общности.

Министерствата се затварят за обществен достъп и ще комуникират с гражданите само онлайн. Ресторантите ще могат да предлагат само храна, която се поръчва дистанционно и се получава на място или с доставка, допълни БТА.

Нетаняху и коалиционният му партньор Бени Ганц ще обсъдят евентуално затваряне на училищата.

Израел бележи рекорди в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие. По данни към полунощ на 15 юли в страната са били потвърдени 1780 нови случая - най-много за 24 часа от началото на пандемията.

Регистрираните заразени с коронавирус в Израел са общо 44 714, като 20 100 от тях са се възстановили. В тежко състояние са над 200 пациенти, а 380 са починали.

В средата на май новите случаи на ден в страната бяха двуцифрено число, но след рязкото отменяне на рестрикциите в края на същия месец броят им стремително расте, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 0 Отговор
    Скоро и Баце ще развърти глобите по 5 бона и щете не щете, се разотивате по къщите. Биби е астрален близнак на нашия ББ.
  • 2 Иван

    1 3 Отговор
    Нациста Бенямин Натаняху органиэира раэрухата в Сирия. Проклетите еврейски сатанински сперми искаха джихадистките животни да победат в Сирия,да иэбият всички християни и да наложат дивашкия шерият......след няколко години еврейските сатанински сперми щяха да прочистят тереторията по нацисткому,да анексират големи теретории от Сирия "эаконно и морално" и така да съэдадат велик Иэраел.....това им беше плана,но Русия го осуети....эатова сатанинските плъхове са бесни на Русия.
  • 3 прррц

    0 1 Отговор
    това е държава в която минаваш през метал детектор на влизане в МОЛ