17 Юли, 2020 15:00 2 403 5

Почти никой не спазва предписанията за дистанция по гръцките плажове

  • гърция-
  • плаж-
  • икономика-
  • туризъм

Правителството в Атина удължи наложените ограничения до края на месец юли

Почти никой не спазва предписанията за дистанция по гръцките плажове - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Масовите проверки на властите по плажовете в туристическите райони на Гърция са отчели много случаи на неспазване на предписанията за безопасна дистанция. Правителството удължи наложените ограничения до края на месец юли.

Задължителното разстояние между чадърите е 4 метра с не по-вече от 2 шезлонга. Забранено е стоенето на туристите на барчетата на плажа. Поръчките само със сервитьор.

Специалистите аргументираха пред премиера предложението да се въведат ограничителни мерки за броя на клиентите на нощните заведения на брега на морето, където не се спазва дистанция.

На всеки курс на ферибот пътува екип за контрол по изпълнение на  мерките.

Само за едно денонощие се увеличиха рязко тестовете на влизащи туристи през летищата и пристанищата. Германски туристи от чартърен полет до Крит бяха глобени с 500 евро за влизане на гръцко летище без декларация и баркод.

Отново по един път на седмица ще се излъчва по телевизионните медии брифинг от щаба за контрол на разпространението на коронавируса с отчет за епидемиологичната обстановка.

От правителството в Атина се категорични, че "няма да затварят границата, а е възможно само локална карантина на места, ако се наложи".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гълкуляк

    4 3 Отговор
    Барба Гърчульос 😆
  • 2 Чочо

    12 2 Отговор
    Защо някой се опитват да открият топлата вода? На кой плаж видяха да се спазва социална дистанция?
  • 3 Калисто

    12 5 Отговор
    Ами защото няма нужда да се спазва дистанция! Всички, с изключение на ултра промитите мозъци, разбраха че ковид- 19 е чиста проба измама!
  • 4 Shishi

    6 2 Отговор
    Много лъжетее! Няма такова нещо. Вчера се прибрах от Гърция. Там НИКОЙ НЕ СПАЗВА. И още нещо, отне ми повече време на входа на нашата граница отколкото на влизане в Гърция.
  • 5 карантина

    2 2 Отговор
    България да наложи 2 седмична карантина на връщащите се от Гърция и Турция, защото от там идват вирусите дето се разпорстраняват после тука.