Last news in Fakti

17 Юли, 2020 15:13 1 946 12

Спешно! Още 3 милиарда паунда за здравеопазването на Великобритания

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • икономика-
  • пандемия

Това става на фона на новината, че "Бритиш еъруейз" приземява цялата си флотилия от Boeing 747 заради коронавируса

Спешно! Още 3 милиарда паунда за здравеопазването на Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън ще обяви по-късно днес отпускането на още 3 милиарда паунда на здравеопазването в рамките на подготовката за втора вълна на пандемията от Covid-19.

Това става на фона на новината, че "Бритиш еъруейз" приземява цялата си флотилия от Boeing 747 заради коронавируса.

Решението за допълнителната финансова инжекция идва след предупреждението, че втора вълна през зимата на пандемията може да доведе до 120 000 жертви в болниците.

Освен това премиерът вероятно ще използва днешната пресконференция да обяви нови високи цели за увеличаване на тестовете.

Плановете са да започнат да се правят по 500 000 теста дневно до края на октомври. Както посочиха експерти, в нормални времена сумата от 3 милиарда би изглеждала огромна и великодушна, но времената не са нормални.

Кризата засегна не само здравеопазването но и цялата икономика, като един от най-силно пострадалите браншове е авиацията. Националният превозвач "Бритиш еъруейз" оповести, че ще приземи всичките си самолети Boeing 747. Британската компания е най-големият притежател на този тип големи самолети.

Сега обаче тя ще премине към използването на по-модерни и по-икономични модели като Airbus А350 и Boeing 787 Dreamliner.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    1 1 Отговор
    Нищо,баце ше спонсорира неговите хора с хотелите, чалгарниците и фитнесите. За здравеопазване, ние ше си плащаме (плюс здравните осигуровки разбира се)
  • 2 жижи

    3 1 Отговор
    Явно се постигна основната цел на този вирус - масово хвърляне на пари за тестове. Печалбите на производителите подминаха луната..........
  • 3 Сандо

    2 0 Отговор
    Дано даде някой лира на тайните служби,че руснаците са неудържими,откраднаха ваксината гадовете.
  • 4 Софка Факултето

    2 0 Отговор
    И 20 милиарда да дадат за здравеопазване, там здравеопазване няма от години.
    Мой роднина там ще му вадят зъб. Записан е за януари догодина!
    Ние тук сме се приготвили с ковчега вече и кърпите сме нагласили.
    Муто Кьоравия събира оркестър да изпратим братчеда както си му е ред.

    Коментиран от #7

  • 5 Чарли Харпър

    3 0 Отговор
    Зле си с инфото.Това е най богатата държава в света.Могат и 200млр.да извадят,ако е нужно.Колкото до братчеда,да поразпита и ще намери.Ако не знаеш да ти кажа в UK,здравеопазването е безплатно.

    Коментиран от #8

  • 6 Sion

    0 0 Отговор
    След години на недофинансиране на NHS, това буквално е капка в морето.Като цяло , ако ти се наложи да ходиш на доктор, по-добре да скокнеш до България..Джи питата тук са под всякаква критика, иначе в болниците специалистите са добри и имат сериозна и качествена апаратура.Проблемът е, че трябва да чакаш с месеци..При лекарствата, хубавото е, че без значение какво е изписано, щом е на рецепта, е с фиксирана цена от £9..

    Коментиран от #9

  • 7 Sion

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Софка Факултето":

    Това е някаква шега..Или чака хирургическо вадене в болница..В кабинета отиваш и ако е за вадене, ти го вадят..Ако е спешно е около £20.
  • 8 Sion

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Чарли Харпър":

    Било едно време...Сега ножа е до кокъла..С тези безброй помощи и над £300 млрд до момента покрай вируса, са взели дали..... Великобритания отдавна не е това, което е била..След Суец са все надолу...Да не припомняме 70-те години на миналия век и пълната трагедия, преди Тачър..

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Имай предвид

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Sion":

    че тия три милиарда щели да отидат за плащания на частните болници, да поемели и те част от болните от вируса и така да облекчат NHS. Така при тия консерватори празно нема, квото е държавно трябва да отиде в частните джобове.
  • 10 Тачър им разказА

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Sion":

    играта на тия, разби ги като общество.
  • 11 РЗС

    0 0 Отговор
    както вече споменаха, ако е за вадене няма да го бавят към кабинета, в който е. Дори да няма пари и да не е записан със зъболекарски кабинет си има къде да го пратят съшия ден и да го извадят без пари. Или идея си нямаш или те лъжат.
  • 12 РЗС

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Sion":

    до кой кокъл е ножа бе мойче? УК е една от малкото държави в света, където здравеопазването ти е безплатно и се поема 100% от здравната система. Плащаш си здравните осигурновки като навсякъде. Проблема идва личните лекари и това, че при тях се влачат за щяло и нещяло, както и че се обаждат на линейка при най-малката драскотина или ако се прещипат. Британците са си глупаво племе и сами разрушават хубата си здравна система с капризите си. Когато личния ти лекар те изпрати при специалист, това е всичко, което ти трябва, ще те тестват отгоре до долу с най-модерната техника. При нас има болница, пред която хотел Радисън изглежда като панелен блок, строен по бай тошово време.