20 Юли, 2020 21:30 2 415 1

Задължителни маски на всички закрити обществени места в Хонконг

  • хонконг-
  • маска-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • коронавирус

Властите започват масово тестване в клъстърите на зараза и основно почистване на районите и бизнесите, които са набелязани като рискови

Задължителни маски на всички закрити обществени места в Хонконг - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Носенето на маски от днес става задължително в Хонконг на всички закрити обществени места и в обществения транспорт, след като бяха регистрирани рекордни за денонощие нови случаи на зараза, предаде ДПА.

Общо в територията случаите на зараза от началото на епидемията са 1959. Вчера властите съобщиха за 108 нови случая на зараза за денонощие. Днес беше съобщено за още 73 нови случая на зараза за 24 часа. В Хонконг са регистрирани 12 свързани с вируса смъртни случая, посочва БТА.

Властите започват масово тестване в клъстърите на зараза и основно почистване на районите и бизнесите, които са набелязани като рискови. На масови тестове ще бъдат подлагани шофьорите на таксита, обитателите на старчески домове, работещите в кетъринга и др. Училищата ще останат затворени най-малкото до края на август. Това засяга и онези, които чакат обявяването в сряда на резултатите от завършването на средното си образование.

Въвеждат се и ограничения за пътуване от 22 юли за онези, които идват от високорискови райони, след като в Хонконг през юни бяха регистрирани 234 внесени отвън случая на зараза. Пътници от Бангладеш, Индия, Индонезия, Непал, Пакистан, Филипините и Южна Африка ще трябва да представят отрицателен резултат от тест за коронавирус, преди да могат да влязат на територията. Пътниците ще трябва да представят и официално писмо от правителството на страните си за одобрение на тестовете за коронавируса и доказателства, че имат резервации за 14-дневен престой в Хонконг. В противен случай ще бъдат налагани глоби от 10 000 хонконгски долара (1290 щатски долара).

Авиокомпаниите ще трябва да гарантират, че пътниците изпълняват тези условия, иначе ще бъдат глобявани с 50 000 хонконгски долара.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Тони

    3 2 Отговор
    Те нямат ли си Мангъров в Тайван? У нас вече разкриха конспирацията а пък Китай и Русия още се мъчат ? Отделно че думата Клъстър си има български синоним ?