Last news in Fakti

21 Юли, 2020 08:23 3 443 9

Сезонните работници няма да бъдат допускани обратно в Гърция

  • гърция-
  • коронавирус-
  • граница-
  • кулата-
  • промахон-
  • правила-
  • сезонни работници

Гръцките власти въведоха нови правила

Сезонните работници няма да бъдат допускани обратно в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС

Гръцките власти обявиха днес, че въвеждат  допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, по съществени причини и за сезонните работници, съобщиха от Министерство на външните работи на Република България.

По информация на посолството ни в Атина от 00:00 часа на 22 юли 2020 г. до 4 август 2020 г. по съществени причини - служебни, здравни, семейни, от България през сухопътните граници в Гърция може да се влиза единствено през ГКПП „Кулата-Промахон” и през ГКПП „Маказа-Нимфеа“. Пътуванията ще се доказват със съответните документи.

Чуждите граждани, работещи в гръцкото земеделие (сезонни работници), които напуснат Гърция до 4 август 2020 г., няма да бъдат допускани обратно на гръцка територия до отмяна на настоящото решение. Нововъведените мерки са във връзка с ограничаване разпространението на коронавирус и не се отнасят за пътуващите с цел туризъм.

Припомняме, че към момента туристите могат да влизат от България в Гърция през сухопътните граници само през ГКПП „Кулата-Промахон” с попълнен в срок от минимум 24 часа преди влизането електронен формуляр, генериращ QR код, както и с документ за негативен резултат от направен PCR тест в рамките на 72 часа преди преминаване на границата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    20 1 Отговор
    Тотално трябва да се игнорират тези нагли гърци.Не са чак толкова добри работодатели ,че да им се молим да работим за жълти стотинки.А щом не искат и туризъм да се спасяват .
  • 2 арендатор Гей Билтс

    13 1 Отговор
    КАзах ви аз, че Ганчо вече никой не го иска в Европа. Ще ви трябват по една торба експертизи и тестове, за да доказвате, че не сте чумави. Другият изход е ваксината.

    Коментиран от #3

  • 3 Грешиш

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "арендатор Гей Билтс":

    Приликата между Гърция и Европа е подобна на тази между компотите и компютрите.

    Коментиран от #4

  • 4 арендатор Гей Билтс

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Грешиш":

    Абре не знам, каква е приликата ама 91-ва като отидох в Солун на почивка и все едно попаднах на друга планета.
  • 5 Горд Българин

    10 3 Отговор
    Тия маляките нещо много големи се правят. Ама така ще е, като им давате дупе.
  • 6 QR Виза

    3 0 Отговор
    Спокойно и за туристите, ще измислят още някое "ново 20", не си мислете, ще да приключили с "екстрите" !
  • 7 Фактология

    3 1 Отговор
    Крайно време е (сезонните работници) да разберат,че в Гърция пари няма или по-точно,има,но работиш за жълти стотинки.Облагоделствани са тези,които са на постоянно-законна работа с осигуровки.Хиляди пъти е по-добре в България.Тези, които действително могат, ще вземат същите пари и тук,но на родна земя.Вече 4-та година съм в България и парите, които правя тук мога само да ги сънувам в Гърция.

    Коментиран от #9

  • 8 От Плевен

    3 1 Отговор
    Ами прави са гърците, колкото и да не ви се иска. Пазят си здравето хората. За какво са им нашите тумби заразени индианци?! Ще приберат някой лев от здравите туристи и така. Колкото- толкова. Времето е сега такова... Но Бай Ганьо не усеща духа на това време и ще страда! Попрочетете малко за Инфлуенцата преди 100 години и ще разберете колко пъти по- малко са пострадали тези, които са спазвали мерките тогава срещу вируса от тези, които са се ослушвали. България е дала 80 000 скъпи жертви! Защо си мислите, че сега хората сме нещо по- специално и това не може да ни се случи отново?
  • 9 Бачо Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Фактология":

    Ти сезонните работници за програмисти и ракетни инженери ли ги имаш? Ако имаш знания и не си заспал ще вземаш добри пари и в България. Сезонните работници не са в тази група.