22 Юли, 2020 17:00 3 948 18

СЗО алармира: Ситуацията на Балканите е тревожна

  • сзо-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • балкани-
  • българия-
  • майк райън

Все още не сме излезли от кризата на територията на Европа

СЗО алармира: Ситуацията на Балканите е тревожна - 1
Снимка: БГНЕС

Тревожни тенденции на коронавирусната инфекция се наблюдават в Южна Европа и Балканския регион. Това предупреди Майк Райън, шеф на програмата за извънредни ситуации на Световната здравна организация, предаде "Ройтерс".

Очевидно Америка продължава да бъде основното огнище - Северна, Централна и Южна Америка, но болестта започва да се ускорява в Африка, заяви Райън в интервю за ирландска радиостанция.

Докато в Западна Европа болестта е под контрол, продължаваме да имаме някои тревожни тенденции в Южна Европа и на Балканите, така че все още не сме излезли от кризата на територията на Европа. Необходима е продължителна бдителност, посочи още Райън.

По информация на университета "Джонс Хопкинс" в световен мащаб към момента има близо 15 милиона потвърдени случаи на коронавирус, като в Европа най-много жертви на болестта COVID-19 има във Великобритания, Италия и Франция. СЗО обяви по-рано, че някои държави са избързали с разхлабването на мерките. В България към момента има 9254 потвърдени случая на коронавирус, а жертвите са 313. 325 са новодиагностицираните с COVID-19 лица за последното денонощие. Направените PCR тестове за изминалите 24 часа са 5365. Това показва Националната информационна система.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усен от НКЖИ поделение София

    12 49 Отговор
    Герб за 10 години построи 5 пъти повече неща от БКП за 45 години.България стана икономическото чудо на Балканите за периода 2010-2020 са построени 5800 завода,2150 болници ,1900 училища,17 летища,21 пристанища,5800 км пътища,4800 км жп линии,общо 450 електроцентрали и 700 язовира,3700 жилищни сгради от 8 етажа и 2250 сгради от 12 етажа,3 милиона Българи се върнаха от Европа в родината ни и сега работят само за България минималната заплата вече е 1200 лева а средната е 2400 лева има работа и храна за всеки благодарение на Герб и Борисов

    Коментиран от #3, #6, #10, #11, #13

  • 2 Последния Софиянец

    58 5 Отговор
    Вече направихме четиринайсет дни на площада и един не е кихнал.Какво ще обясни СЗО за този феномен.

    Коментиран от #5, #16

  • 3 ееееееееее

    28 4 Отговор

    До коментар #1 от "Усен от НКЖИ поделение София":

    пийте си хапчетата де..........
  • 4 Сила

    33 3 Отговор
    СЗО е опасна за световното здраве!Трябва да се закрие заедно с ООН!!! Безмислени институции!
  • 5 Протестираща

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И аз си задавах същия въпрос 😃
  • 6 Пако

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "Усен от НКЖИ поделение София":

    Чукнах неволно минуса,извинения....
  • 7 Дръвчо

    17 0 Отговор
    Само СЗО е по-корумпирана от Балканите.

    Коментиран от #18

  • 8 пройчо

    0 0 Отговор
    ".... заяви Райън в интервю за ирландска радиостанция....." ...D=======о !!!
  • 9 Даниел

    12 1 Отговор
    И на тази престъпна организация СЗО ще и дойде часът и всички начело с чернилката ще бъдат съдени и осъдени!!!
  • 10 Един

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Усен от НКЖИ поделение София":

    Грешиш ГЕРБ построи това е за 10години а за 2
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Диамантената ръка

    5 0 Отговор
    Тестовете показват, че 5% от 7 000 000 са носители на вируса в България, т.е. 350 000. Починали са 350 от 7 000 000, т.е. смъртност 0,005% от цялото население. Или 0,1% от заразените.
  • 13 Peci kupona

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Усен от НКЖИ поделение София":

    Потърси ли помощ!
  • 14 Сила

    4 2 Отговор
    Автора с конекрадското име е опасен заБългария!От месеци всява паника с измислените отСЗО тъпотии и истерични апокалиптични прогнози!Прокуратурата да се самосезира!!!
  • 15 ха ха ха

    2 0 Отговор
    Че на кой му пука?
  • 16 Това всеки ден го пишеш

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Май наистина сте твърде малко по протестите, за да знаеш кой колко киха и кога. Или си таратор на протеста и всеки има зачислени по 10 души, за които отговаря и им брои киханията. Некихащи и безсимптомни предават доказано заразата и чрез говорене и дишане(последното е съвсем сигурно в затворени помещения).35 дни след началото на размириците в САЩ от 35 000 заразени дневно броят им се удвои. А броят на умрелите не е спрял яко да расте. Искрено се надявам малобройните протести да не навлекат здравословни по ледствия за софиянци. В другите градове са още по-мижави и се надявам да не се стигне до удвояване на броя заразени и броя на починалите. Не зная дали кихате, но Божков със сигурност ви киха. Поне на доста от вас. Чувам обаче, че не е много щедър, защото явно предусеща, че си хвърля парите на вятъра. Толкова се стара да управлява тълпата с писания в Интернет, за да спести кинти, ама нещо взе да издиша подкрепата за Божков. Щял да отговаря на въпроси? Ами да напише направо мемоари тогава... Наръчник как 40 години прецаква държавата и хората и стана богат като дубайски шейх в бедна България.

    Коментиран от #17

  • 17 Тартор

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Това всеки ден го пишеш":

    а не таратор, но в случая няма разлика. Раздай поне по едно тараторче на протестиращите и ги питай лично кихали ли са днес?
  • 18 И worldometers

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дръвчо":

    нали, че ни отваря очите, че коронавирусът не е само в България, а е реална опасност за целия свят и броят на умрелите (на заразените, не е най-важния) е над 5000 дневно. (и то потвърдените с тестове случаи) Иначе е много съмнително че в Индия са умрели "само" 1100 души с ковид днес. Нивото на хигиената в бедните квартали е отрицателно, нямат течаща вода дори по домовете си, а и до болница, тест и лечение едва ли всеки има достъп.